Pieterskerk Leiden toneel van groots internationaal toernooi

04-10-2018 - In een wereld waarbij e-sports evenementen steeds groter worden kan het ook nog anders. Een groots internationaal schaaktoernooi, klassieke stijl, bij De Pieterskerk in Leiden. Op 23 januari 2019 is deze locatie het toneel van de 10e speelronde van het Tata Steel Chess Tournament. Dit heeft Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, bekend gemaakt tijdens het Leidens Ontzet.

De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 januari tot en met 27 januari 2019. “De komst van het toernooi is geweldig nieuws”, zegt Frieke Hurkmans, directeur-bestuurder van de Pieterskerk Leiden, “Niet alleen voor de Pieterskerk Leiden, maar zeker ook voor de stad. Een internationaal gerenommeerd event als het Tata Steel Chess Tournament is een perfecte publiekstrekker voor Leiden”.

Het Tata Steel Chess Tournament is een van de meest prestigieuze evenementen op de internationale schaakkalender. Het "Wimbledon van het schaken" trekt de allerbeste schaakgrootmeesters ter wereld, samen met duizenden amateurspelers, bezoekers van live evenementen en online bezoekers van over de hele wereld. Zo kunnen de schaakbewegingen tijdens het toernooi live online worden gevolgd. Het schaaktoernooi duurt twee weken en heeft dertien speelronden, waarvan er twee buiten Wijk aan Zee gespeeld worden.

Tijdens de 81-jarige geschiedenis heeft het Tata Steel Chess Tournament enkele van de grootste namen in het schaakgeschiedenis aangetrokken. Bezoekers van het toernooi waren getuige van de opkomst en overheersing van spelers als Magnus Carlsen uit Noorwegen en Gary Kasparov uit Rusland. www.pieterskerk.com/nl/

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Thearent Group

  Thearent gespecialiseerd in creatieve textiel toepassingen en oplossingen voor evenementen, concerten, festivals,...
 2. Pathé Business

  Iedereen kent Pathé als de grootste bioscoopketen van Nederland. Maar Pathé is bij organisaties ook steeds bekender...
 3. Nationaal Militair Museum

  Het Nationaal Militair Museum is de evenementenlocatie met allure
 4. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 5. Faber audiovisuals

  Faber Audiovisuals is een toonaangevende Europese leverancier van LED-scherm verhuur en AV producties. Het bedrijf...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners