Philip Lamers en Remco Smits ontwikkelen duurzaam Dutch Design voor het scheiden van afval

19-11-2019 - De Afvalbak is een initiatief van eventprofessionals Philip Lamers en Remco Smits. Dit gloednieuwe stukje Dutch Design is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die een afvalbak niet langer in de hoek willen zetten op o.a. evenementen.

Uitgevoerd in gerecycled staal met een kap van milieuvriendelijk bamboe, is deze stoere jongen even mooi als duurzaam. De Afvalbak wordt standaard gepoedercoat in zwart of wit, maar kan worden aangepast aan elk interieur. Er zijn drie formaten – klein, middel en groot – waarmee drie tot maximaal vier afvalstromen kunnen worden gescheiden. En het wordt nog duurzamer: voor elke verkochte bak gaat een bijdrage Justdiggit. Drie Afvalbakken staan dankzij deze samenwerking gelijk aan een ton CO2-reductie. Keep it clean, keep it green.

Van frustratie tot product
Philip Lamers, één van de mannen achter de Afvalbak, is trots: “Ik run een evenementenlocatie (Gooiland, red.) en wilde verder verduurzamen zonder in te boeten aan stijl. Mijn zoektocht naar een mooie afvalbak leverde vooral frustratie op. De enige bak die er goed uitzag was ontzettend prijzig en niet eens gemaakt van duurzame materialen. Omdat wat ik zocht er niet was, besloot ik het dan maar zelf te gaan maken. Ik sprak er met Remco over, die in eerste instantie wat sceptisch was. We ontwikkelden samen met een technisch tekenaar het design en lieten ‘m door een Tsjechisch staalbedrijf produceren. Het resultaat is top: een bak van duurzame materialen die mooi, oersterk en financieel aantrekkelijk is. Het begon met frustratie, toen kwam het idee en nu hebben we een prachtig product!”

Op en top duurzaam
Een bak in strak zwart met een naturel kap of toch liever een knalpaarse met een kap in glitterprint? Het kan. Bestellen gebeurt in vier simpele stappen op de website, voor speciale wensen of grote orders is het bedrijf bereikbaar per telefoon of email. De Afvalbak is op en top duurzaam, gemaakt van gerecycled staal en milieuvriendelijk bamboe. De productie gebeurt in de EU, zodat de bak niet ver hoeft te reizen om de belasting voor de planeet verder te minimaliseren. De bak is nagenoeg onverwoestbaar en 100% recyclebaar. Kortom: een gerecyclede en recyclebare afvalbak om afval te recyclen. Behalve kopen is het ook mogelijk om de Afvalbak te leasen, een aanvraag indienen kan ook gewoon online.

Ook een duurzame Afvalbak op jouw evenement? Kijk voor meer informatie op www.deAfvalbak.nl.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Wolterinck Event Decoration B.V.

  Bij Wolterinck Event Decoration draait alles om het creëren en bouwen van mooie groene belevenissen. Voor u, uw...
 2. GIGTECH - WIFI op evenementen

  GIGTECH is specialist in het leveren van tijdelijke internet verbindingen en WiFi netwerken op (bedrijfs)evenementen,...
 3. Arma Verhuur

  Arma is een oer Arnhems bedrijf dat al meer dan dertig jaar bestaat.
 4. Coby Verhuur BV

  Coby Verhuur verzorgt de volledige invulling van uw evenement m.b.t. meubilair en tapijt. Inclusief advies, verhuur,...
 5. Maessen Tenten

  Met Maessen Tenten is de oplossing nooit ver weg en zijn de mogelijkheden talrijk.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners