Personeelstekort+blijkt+nieuwe+realiteit+in+eventbranche+%28EERSTE+UITKOMST%29
Nieuws

Personeelstekort blijkt nieuwe realiteit in eventbranche (EERSTE UITKOMST)

PERSONEEL EVENEMENTEN - Nederland Festivalland. Agenda's vol publieksevenementen en festivals. Prachtig. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor zakelijk evenementen: eventmarketing en live communicatie zitten vol in de lift. De keerzijde van die groei? Pure roofbouw. Roofbouw op een branche die simpelweg niet genoeg handen en mensen heeft om de groei aan twee kanten op te vangen. Paniek dus!

EventBranche.nl sprak de afgelopen 24 uur met een aantal partijen, van beveiligingsbedrijven, tot audiovisuele bedrijven, de op- en afbouwers, etc. Allemaal hetzelfde geluid: er is een nijpend tekort. Dat heeft er in de zomermaanden niet alleen voor gezorgd dat er echt te weinig personeel was, soms podia nog dagen en zelfs weken na een festival bleven staan, maar het gaat verder dan dat. 'Ook de zakelijke markt zal bij grote evenementen moeten gaan zoeken naar data waar geen volle eventagenda is.'

De eerste 54 ingevulde enquetes zijn binnen. Een aardige eerste steekproef en dan zien we dus meteen dat er ook echt iets aan de hand is: bijna 90 procent is het eens of zelfs volledig eens met de stelling:

Wij horen graag van u hoe u het personeelstekort in de eventbranche ervaart? Heeft u een oplossing? We zouden het zeer waarderen dat u onderstaande enquete invult:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.