Pensioentekort+dreigt+ook+voor+event+ZZP%27er%3F
Nieuws

Pensioentekort dreigt ook voor event ZZP'er?

ZZP'ERS - Steeds meer Zelfstandigen Zonder Personeel duiken op in de eventbranche. Onder de ZZP'ers veel bekende namen, maar zij krijgen vandaag wel een waarschuwing mee: let op uw pensioen. Vooral marketing- en communicatiezelfstandigen hebben moeite met het sparen voor hun pensioen.

Zelfstandigen zonder personeel kunnen niet zoveel sparen voor hun oude dag als ze zouden willen. Dat blijkt uit een enquête die online interimnetwerk InInterim.nl hield onder 1429 ZZP'ers.

Pensioentekort
Van de ondervraagden gaf 59 procent aan niet genoeg geld voor het eigen pensioen te kunnen wegzetten of hier überhaupt (nog) niet mee bezig te zijn. 41 procent is wel tevreden over het bedrag dat men zelf voor de oudedagvoorziening reserveert. Aangezien zelfstandige ondernemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen pensioensopbouw kan te weinig sparen op lange termijn tot een pensioentekort leiden.

Tevreden
Marketing en communicatie professionals hebben de meeste moeite een appeltje voor de dorst op te potten. 65 procent van hen geeft aan meer geld opzij te willen zetten dan men nu doet. Ook zelfstandigen in de HR hebben opvallend genoeg moeite met sparen. In deze doelgroep is 63 procent ontevreden over de eigen bijdrage. Zelfstandigen actief in financiën (48 procent) en ICT (46 procent) zijn het meest tevreden over hun eigen duit in het pensioenszakje.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.