8 april 2014

Partycatering trends: activatie, mini, street, eerlijk en een eigen verhaal

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

PARTYCATERING - Veel partycateraars durven zich inmiddels te onderscheiden van hun concurrenten en dat doen ze vooral aan de hand van onderstaande trends:

Eten dat activeert
Brain food, vat de trend het best samen. Eten dat past bij de inhoud en het concept van het evenement of congres. Steeds meer cateraars en organisatoren maken het eten ondergeschikt aan de boodschap en het doel van het live moment. Vitamine B6 voor alertheid, omega3 voor concentratie, honing en fruit als oppepper, het is maar dat u het weet. Nu nog een passend en smaakvol cateringconcept dat uw gast scherp houdt op de juiste momenten.

Mini food verslaat definitief de buffetbak
In alles zien we in de evenementen- en congressector terug naar de basis gaan. Over the top is echt uit, maar in die hang naar de basis wint het concept met een diversiteit aan kleine hapjes het toch van de good old buffetbakken. Die trend zal de enorm hoge waste ook verminderen in 2015.

Eerlijk eten
De trend van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord is al lang geen trend meer, het wordt verwacht, ook als het gaat om partycatering. De particulier eet eindelijk ook steeds meer biologisch en verantwoord en dus zal deze trend puur, eerlijk, regionaal en seizoensgebonden worden. Fast en fresh, zijn in die combinatie de toverwoorden. Waar tot enkele jaren geleden dit nog als te duur werd beschouwd, nemen de partycateraars nu zelf het voortouw met duurzame concepten en cateringpakketten. Het is inmiddels één van de meest duurzame sectoren van Nederland.

Street food op locatie
Op de straat zien we de meeste herkenbare foodtrends. Foodtrucks, mobiele koffiespecialisten, pop-up restaurants en originele echte snelle gerechten. De trends van de straat worden nu 1 op 1 op evenementen neergezet. Cateringconcepten met een aaneenschakeling van ‘kleine gerechten’ geserveerd vanuit verschillende ‘verkooppunten’, eventueel zelfs met een leger aan totaal uiteenlopende cateraars.

Eten met een verhaal
Uw gasten willen echt en eerlijk eten en daar hoort een verhaal bij. Storytelling maakt van catering een aanvulling op uw boodschap, op het imago van uw bedrijf op de beleving van uw gast. Anoniem eten zonder verhaal krijgt het moeilijk in 2015.

Vult u hieronder aan?