%27Partycateraars+onderschatten+eigen+rol%27
Nieuws

'Partycateraars onderschatten eigen rol'

Ondernemer en kok Jeroen van Oijen vindt dat party- en evenementencateraars zich niet langer moeten laten overvleugelen door bedrijven die evenementen organiseren.

De eigenaar van Het Culiversum, dat zich bezig houdt met culinaire innovaties, vindt dat de cateraars weer meer op de voorgrond moeten treden, zo valt te lezen op MissetHoreca.nl.

Eten en drinken zouden bijzaak zijn geworden in de wereld van evenementen, feesten en partijen, waardoor cateraars in veel gevallen slechts een bijrol spelen. Dit moet veranderen. 'Eten moet terug op het hoofdpodium, zodat cateraars het heft weer in handen kunnen nemen', aldus Van Oijen op de website van Misset Catering. 'Door met verrassende foodconcepten te komen, kunnen cateraars weer een belangrijkere rol gaan spelen.'

Onderschatting
Bram Nauta, directeur en eigenaar van Nauta Evenementencommunicatie, vindt dat cateraars zich niet belangrijker hoeven te maken dan ze zijn. ‘Van Oijen onderschat zijn eigen rol. Een cateraar is een elementaire schakel bij een evenement. Net als de techniekleverancier, de bloemist, de aankleding én het evenementenbureau. Het gaat volgens mij om samenwerken.’ Volgens Nauta heeft de partij met de leiding in handen een troef, maar tegelijkertijd ook een verantwoordelijkheid. ‘Als je die wederzijds respecteert, dan maak je mooie dingen, net zoals de heer Van Oijen die maakt.’

EventBranche.nl is nog in afwachting van een reactie van de NVEP.

Wat vindt de rest van de EventBranche eigenlijk van de kritiek van Van Oijen? Overvleugelen eventbureaus de cateraars? Reageren kan hieronder:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.