Personeelstekort blijkt nieuwe realiteit in eventbranche (EERSTE UITKOMST)

01-10-2018 - PERSONEEL EVENEMENTEN - Nederland Festivalland. Agenda's vol publieksevenementen en festivals. Prachtig. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor zakelijk evenementen: eventmarketing en live communicatie zitten vol in de lift. De keerzijde van die groei? Pure roofbouw. Roofbouw op een branche die simpelweg niet genoeg handen en mensen heeft om de groei aan twee kanten op te vangen. Paniek dus!

EventBranche.nl sprak de afgelopen 24 uur met een aantal partijen, van beveiligingsbedrijven, tot audiovisuele bedrijven, de op- en afbouwers, etc. Allemaal hetzelfde geluid: er is een nijpend tekort. Dat heeft er in de zomermaanden niet alleen voor gezorgd dat er echt te weinig personeel was, soms podia nog dagen en zelfs weken na een festival bleven staan, maar het gaat verder dan dat. 'Ook de zakelijke markt zal bij grote evenementen moeten gaan zoeken naar data waar geen volle eventagenda is.'

De eerste 54 ingevulde enquetes zijn binnen. Een aardige eerste steekproef en dan zien we dus meteen dat er ook echt iets aan de hand is: bijna 90 procent is het eens of zelfs volledig eens met de stelling:

Wij horen graag van u hoe u het personeelstekort in de eventbranche ervaart? Heeft u een oplossing? We zouden het zeer waarderen dat u onderstaande enquete invult:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Traffic Support

  Traffic Support is uw partner als het gaat om verkeersbegeleiding bij bouw- en infrastructurele werken of bij...
 2. Skanna Horeca Uitzendbureau

  Skanna Horeca Uitzendbureau biedt gastvrij horecapersoneel. Skanna biedt Skanezen.
 3. Heman Verhuurservice

  Héman Verhuurservice 'kwaliteit is onze basis'. Héman is een verhuurbedrijf dat...
 4. MK2 Audiovisueel BV

  Met meer dan 15 jaar ervaring is MK2 dé toeleverancier voor uw audiovisuele...
 5. Coby Verhuur

  Coby Verhuur alles voor de inrichting van uw evenement.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners