Oude locomotiefloods in Tilburg wordt vergader- en evenementenlocatie LocHal

24-08-2018 - Eind 2018 opent pal achter het station in Tilburg, in het hart van de Spoorzone, een nieuwe locatie waar ondernemen, ontmoeten, studeren, creëren, exposeren en presenteren samensmelten. De LocHal, een industriële ruimte met veel mogelijkheden voor evenementen, wordt de stuwende motor voor vernieuwing.

De LocHal is van oorsprong een oude werkplaats van de NS. Waar voorheen jarenlang werd gesleuteld aan locomotieven zal het vanaf eind dit jaar de bouwplaats van de toekomst worden. Momenteel wordt er hard gewerkt om het gebouw te renoveren, met behoud van de oude elementen. Denk hierbij aan de staalconstructie, het glas, en nieuwe elementen zoals een stadsbalkon. 

Voor vergaderingen en evenementen kun je terecht bij Seats2Meet Tilburg. Zo beschikt de locatie straks over 16 verschillende vergaderzalen, met als eyecatcher De Glazen Zaal tot 220 personen. De LocHal zal geschikt geschikt zijn voor o.a. vergaderingen, congressen en concerten. Daarnaast biedt de locatie ook de Kunstbalie, flexwerkplekken en de Bibliotheek Nieuwe Stijl. Deze laatste biedt een werkplaats en een podium om kennis en verhalen te delen, verschillende stijlkamers en labs waar ruimte is om te leren en experimenteren.

De nieuwe locatie is onderdeel van De Spoorzone; een groot gebied van 75 hectare, middenin de stad, waar oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven versmelten. De Spoorzone wordt ontwikkeld op basis van vijf pijlers: trots, toekomst, mix, wow en lef. Woorden die veel zeggen over het gebied, haar bestemming en bewoners.

Meer weten over deze nieuwe vergader- en evenementenlocatie in Tilburg? Kijk op www.lochal.spoorzone013.nl

Fotoimpressie: 3D Studio Prins - Civic Architects

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag. De locatie is door de...
 2. Werkspoorkathedraal

  De Werkspoorkathedraal: een gerenoveerde industriële locatie met ±5.800m2 vrije vloeroppervlakte en eindeloze...
 3. DeFabrique Evenementenlocatie

  DeFabrique is een oude mengvoederfabriek met up-to-date faciliteiten voor memorabele evenementen.
 4. Van Nelle Fabriek

  De Van Nelle Fabriek. Industrieel Rijksmonument en trots UNESCO Werelderfgoed
 5. De Rijtuigenloods

  De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners