Organiseer een klimaatneutraal evenement

19-04-2018 - Een duurzaam evenement staat voor het minimaliseren van de impact op de aarde. Meestal laat het organiseren van een evenement een behoorlijke ecologische footprint achter. Het evenement kent vaak een groot aantal bezoekers, die allemaal van en naar de locatie gaan. En het evenement gebruikt niet alleen energie en water en maar laat ook afval achter.

Veel evenementenorganisatoren hebben al allerlei duurzame maatregelen genomen. Zij kopen biologische producten in, scheiden het afval, maken gebruik van lokale leveranciers en besparen water en energie. Maar je kunt nog een aanvullende stap zetten. Organiseer het evenement klimaatneutraal.

Hoe pak je klimaatneutraal aan?

Bereken de totale CO₂-uitstoot ofwel de footprint van het evenement. De belangrijkste onderdelen zijn de mobiliteit van de bezoeker – komt hij met de auto, trein of vliegtuig -, het energieverbruik en de catering. En compenseer vervolgens de CO2-uitstoot. Compensatie is het investeren in gecertificeerde CO₂-rechten uit een duurzaam energieproject in een ontwikkelingsland. Een project waarvan de lokale bevolking profijt heeft door werkgelegenheid, gezondheidszorg en scholing.

Wat blijkt? Voor slechts een klein bedrag per bezoeker kan de uitstoot worden gecompenseerd.

Waarom deze stap?

Focussen op duurzaamheid heeft een positieve invloed. Op de eerste plaats niet alleen op het imago van uw organisatie maar op de tweede plaats ook op dat van uw bezoeker. Vervolgens is het maatschappelijk verantwoord en het bespaart geld.

Interesse?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114 of mail naar info@groenbalans.nl.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners