Optimale+veiligheid+en+hygi%C3%ABne+voor+bezoekers+van+jouw+evenement
Nieuws

Optimale veiligheid en hygiëne voor bezoekers van jouw evenement

'Optimale veiligheid en hygiëne voor werknemers en bezoekers tijdens 1,5 meter evenementen garanderen, hoe doe je dat?' We spraken één van de hygiëne experts van HYGENIQ. Hoe kunnen we op kleinere maar in de toekomst ook op de wat grotere events veiligheid garanderen voor medewerkers en bezoekers?

RIVM: belang van hygiëne op evenementen is groot
Basis hygiëne op een event is niet meer afdoende

Al voor de Corona-crisis wees het RIVM op het belang van goede hygiëne op evenementen, om ziekteverwekkers tijdens events in te dammen. Het RIVM schrijft daar het volgende over:

“Een goede hygiëne voorkomt de verspreiding van micro-organismen. Voorbeelden van micro-organismen zijn bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Micro-organismen zijn onzichtbaar voor het blote oog en komen overal voor: op de huid, in lichaamsvloeistoffen zoals ontlasting, urine, bloed, wondvocht, sperma, speeksel of braaksel, op meubelen en gebruiksvoorwerpen, in de lucht, in water, op en in voedsel. De meeste zijn onschuldig of zelfs nuttig voor de mens, maar sommige kunnen ziekten veroorzaken. Door contact tussen mensen kunnen deze ziekteverwekkers zich van de ene mens naar de andere verspreiden.

Hoe verspreiden ziekteverwekkers zich?

  • via de handen;
  • via lichaamsvloeistoffen (ontlasting, urine, bloed, wondvocht, sperma, speeksel of braaksel);
  • door de lucht (via druppels door hoesten, huidschilfers of stof);
  • via voedsel en water;
  • via voorwerpen (drinkbekers en toiletten);
  • via dieren (insecten en (huis)dieren (en hun ontlasting)


Op evenementen werd hygiëne voorheen gewaarborgd door de juiste sanitaire voorzieningen, middelen, wegwerpflesjes- en glazen te gebruiken, handdesinfectie en dispensers bij de toiletten te hangen en altijd de mogelijkheid om je handen te wassen. 'Vanaf nu gaat dit in de 1,5 meter samenleving niet meer voldoende zijn om op evenementen optimale hygiëne te garanderen', aldus de professionals van HYGENIQ.


Wie is HYGENIQ?

HYGENIQ is een Nederlands bedrijf en ontwikkelt 100% ecologische, veilige en effectieve schoonmaakmiddelen en hygiëne oplossingen. HYGENIQ wil voor iedereen hygiëne toegankelijk en gemakkelijk maken zodat zorgeloos contact in de toekomst weer mogelijk is. HYGENIQ Carefree contact. 

Dat begint bij een inzicht: namelijk dat in onze nieuwe samenleving hygiëne belangrijker is dan ooit, alleen weet lang nog niet iedereen hoe hiermee om te gaan. Want wat is schoon en wat is hygiënisch? We hebben de juiste producten nodig die ons beschermen in de nieuwe “hygiëne-maatschappij”. Producten die 100% schoon en veilig zijn voor mens en dier. Dat is precies wat HYGENIQ ontwikkelt. HYGENIQ staat voor Hygiëne, Innovatie en Quality. Met de innovatieve hygiëne oplossingen en kennis maken zij diverse hygiëne plannen en innovatieve producten voor branches in heel Europa.


 

TIPS van HYGENIQ voor jouw evenement:

HYGENIQ BIO.LOGIQ® Booth
Bij de ingang van een evenement kan een entrance-booth worden geplaatst. Elke bezoeker wordt via deze booth met de speciale BIO.LOGIQ® mist grondig antimicrobieel behandeld.

BIO.LOGIQ® is een plantaardige en 100% natuurlijke technologie die volledig veilig is voor milieu, mens en dier. De mist is reukloos en geeft een prettig gevoel op de huid door de aanwezige antioxidanten en het hoge gehalte Vitamine-C. De mist heeft een doorwerkend effect en is nog meerdere uren als anti-microbiële protector actief.

 

HYGENIQ BIO.LOGIQ® dispensers
De meeste bacteriën en virussen worden nog steeds verspreid door handcontact met huid en oppervlakken. Een goede handhygiëne is dan ook een prima preventiemiddel. Voor persoonlijke handhygiëne zijn er naast de gebruikelijke dispensers in sanitaire omgevingen ook hygiëne stations als desinfectiezuilen en desk-top dispensers voor op balies, counters en tafels..

Meer dan ooit is het aanraken van een kraan - vooral in een openbare ruimte - geen aantrekkelijke optie. Een hygiënezuil die met de voet bediend kan worden helpt het handen reinigen nog hygiënischer te maken. Dankzij de activering van de handgel door de voet, wordt de verspreiding van ziektekiemen en kruisbesmetting tot een minimum beperkt. De HYGENIQ KiQ handsfree desinfectiezuil is gemakkelijk in te elkaar te zetten, personaliseerbaar met een topcard of achterbanner en heeft ruimte voor drie één liter flessen BIO.LOGIQ® of DERMAL MED S.31 handgel. Daarnaast biedt HYGENIQ ook stijlvolle tafeldispensers en desinfectiezuil aan voor de BIO.LOGIQ (personal) mist. Uit een 200 ml BIO.LOGIQ® mist kunnen 800 tot 1000 doseringen gehaald worden, aangedreven door schone en veilige lucht

HYGENIQ BIO.LOGIQ® (personal) mist

HYGENIQ heeft voor het bezoek aan publieke omgevingen een 100% natuurlijke Personal Space Protector ontwikkeld. De Personal Space Protector is een mist in een drijfgas-vrije spuitbus van 50 of 200 ml. die gebruikt kan worden voor het antimicrobieel reinigen van huid, oppervlakten en de directe omgevingslucht. De mist is onder andere bewezen effectief tegen Covid-19 en kan worden uitgereikt of verkocht op het evenement. Creëer je eigen safetyshield!

HYGENIQ BIO.LOGIQ® fogger
Voor aanvang en na afloop van het evenement kan het (outdoor) evenemententerrein, de indoor locatie en alle meubilair anti-microbieel behandeld worden met behulp van mobiele fogging apparatuur. Deze fogger verspreidt razendsnel de natuurlijke BIO.LOGIQ® fog waarmee alle omgevingslucht en alle aanwezige oppervlakken effectief behandeld kunnen worden. Met één mobiele fogger kan ca. 3.000 m2  per uur worden behandeld. De mist en de fogging liquid hebben als bijkomend voordeel dat de mistdeeltjes agglomereren (samengaan) met (fijn)stof in de lucht en door die gewichtstoename zullen neerdalen. Hiermee ontstaat er direct een schonere lucht in de omgeving. Naast een antimicrobiële is er dus ook een luchtzuiverende werking.

BIO.LOGIQ van HYGENIQ: 

Begin juli wordt de officiële HYGENIQ BIO.LOGIQ® website gelanceerd: bio-logiq.nl! Pre-orderen van de producten kan daarvoor nog op de officiële HYGENIQ website: hygeniq.nl, via order@hygeniq.com of door te bellen naar het hoofdkantoor +31(0)53 428 28 60.

Veel meer over Hygiene op jouw evenement?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.