Ook de achterban van EventBranche.nl kiest Rotterdam Ahoy als locatie voor Eurovisie Songfestival 2020

24-05-2019 - EVENEMENTENLOCATIE SONGFESTIVAL - Ongeacht wat iedereen van het Songfestival vindt, feit is dat steden en locaties dit grote evenement graag zouden willen hosten. Maar wat vinden de volgers van EventBranche.nl? Welke locatie is ideaal? Welke locatie krijgt de beroemde 12 punten?

In het artikel: Eurovisie Songfestival 202: eventmanagers kiezen voor Rotterdam Ahoy. En jij?  stelden wij onze lezers de vraag: Welke evenementenlocatie is het meest geschikt? Dit naar aanleiding van de steekproef die Het Genootschap van Eventmanagers eerder deze week deelde. Zij vroegen 65 eventmanagers naar hun mening. Van de respondenten van onze steekproef gaf 52% aan eventmanager / opdrachtgever te zijn. Maar ook de medewerkers van locaties en medewerkers van eventbureaus zijn goed vertegenwoordigt met 18%. De belangrijkste uitkomst van deze steekproef is dat maar liefst 52,5% van de 75 respondenten de voorkeur geeft aan Rotterdam Ahoy als locatie voor het Eurovision Songfestival 2020. In onderstaande diagram zie je de uitkomst van deze steekproef:

eurovision locatie 2020

MECC Maastrischt volgt als tweede locatie met 9,8%, Een aanzienlijk verschil van 42,7% ten opzichte van de nr. 1 op de lijst. Op de derde plaats staan de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome met beide 8,2% van de stemmen. 

Waarom Ahoy? 
De onderbouwing van Ahoy als locatie zit hem vooral in de capaciteit van de locatie en de bereikbaarheid. 
Er werd voor ons zelfs een voorbeeld programma geschetst, met een dansscene bij de kubuswoningen, opnames op de Erasmusbrug, een scène in de Markthal en ook de Euromast moet onderdeel worden van het decor. 
Rotterdam zou het beste totaal aanbod hebben, kijkend naar de combinatie van stad en locatie. Amsterdam zou volgens een andere respondent de promotie niet nodig hebben. Rotterdam zou daarentegen als dynamische stad met goede logistiek een betere locatie zijn. 


Overige kanshebbers 
EventBranche.nl benoemde een aantal locaties maar er werden ook locaties aangereikt die niet in het rijtje stonden. Zo werd het Koning Willem || Stadion in Tilburg benoemd. Met een capaciteit van 14.000 een geschikte kandidaat volgens deze respondent. 
Het MECC in Maastricht werd onder andere verkozen boven steden in de Randstad om een veelzijdiger Nederland te laten zien aan Europa. Ook werd juist Maastricht als nummer 1 benoemd doordat de ligging in Europa centraler is. Het nadeel daarvan werd echter door een andere respondent benoemd: deze ligging zal er namelijk voor zorgen dat veel bezoekers zullen kiezen voor een overnachting in Belgie en Duitsland. Dat komt de Nederlandse economie niet ten goede. 
Een aantal voorstanders van de Jaarbeurs in Utrecht vinden dat de stad een unieke uitvalsbasis is, een stad met charme. De stad zou met de Tour de France in 2015 aangetoond hebben deze capaciteit qua bezoekers aan te kunnen. 
Ook de Brabanthallen in Den Bosch werd door een tweetal respondenten als favoriet benoemd. De ligging in het midden van het land wordt gezien als een voordeel, zo kunnen meerdere gemeentes
 profiteren van de komst van de toeristen. 

 

Ben je het niet eens met de uitkomst? Vul jouw mening in, onderaan dit bericht. Wij zijn benieuwd wat de organisatie – AVROTROS, NPO en NOS, ondersteund door de European Broadcasting Union (EBU), uiteindelijk zal beslissen. 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners