Online vergaderen met collega's kan het beste via deze apps

25-03-2020 - Nu we elkaar tijdelijk niet meer op de werkvloer treffen moeten we kijken naar manieren om online samen te komen. Deze compleet andere manier van vergaderen vereist enige 'ether-discipline'. Maar met een goed gestructureerd plan kom je een heel eind.. Maar dan, welke tool is handig voor jouw online vergadering?

Op de werkvloer in Nederland wordt normaal wat af vergaderd. Volgens sommigen wordt er teveel vergaderd. In deze tijden is communicatie belangrijk, want wie houdt zich waarmee bezig? Zo moet er tijdens het thuiswerken af en toe vergaderd worden en gelukkig zijn er meerdere apps waarmee je dat makkelijk kunt doen. Een aantal opties op een rij. Denk erom dat de spanningsboog van deelnemers tijdens een online vergadering nog minder lang is dan tijdens een live meeting. Vergader daarom nooit langer dan 1 uur, wijs een notulist aan en zorg voor een duidelijke agenda. Plan daarnaast een aantal dagen vooruit en verzamel vooraf input. 
 
Het beste tijdstip? Vlak voor de lunch of aan het einde van de dag. Er hoeft in deze tijden geen rekening gehouden te worden met de spits. Toch zijn deze tijdstippen het meest geschikt aangezien iedereen het best to the point kan komen wanneer er een lunch in het vooruitzicht is of wanneer het einde van de werkdag nadert. 
 
 

Tools geschikt voor videobellen

Welke tools zijn er en wat heb je aan ondersteuning hiervoor nodig? 
 
Zoom
De online tool Zoom biedt de mogelijkheid om met 100 man tegelijk te vergaderen.  Een gratis app waarbij de maximum tijd 40 minuten bedraagt. Langer vergaderen?  Dan betaal je €14,- en kun je een volledige dag vergaderen. De vergadering kan dan ook opgenomen worden. 
Via elk platform te gebruiken. Op smartphones te downloaden en via de computer via de webbrouwser. 
Meer informatie over Zoom 
 
 
FaceTime
Iedereen met een Apple kan van FaceTime gebruik maken. De app biedt de mogelijkheid met 32 personen in totaal te videobellen zonder bijkomende abonnement of andere kosten.  Nadeel? Alleen voor Apple-gebruikers. 
Meer informatie over FaceTime
 
 
Skype 
Met deze gratis internetdienst kun je videobellen met 5 mensen tegelijk. Alleen geschikt voor vergaderingen met hele kleine groepen dus. Skype moet hiervoor geinstalleerd worden. Je kan ook tegen lage kosten naar een vaste lijn bellen. Iedereen moet een account aanmaken en er is goede bandbreedte vereist om een goede gesprekskwaliteit te waarborgen. 
Meer informatie over Skype
 
 
Google Hangouts
Met meerdere collega's tegelijk bellen kan met deze app, geschikt voor kleine vergaderingen tot 10 personen.
Als je gebruik maakt van GSuite dan heb je ook toegang tot de videobel-app Hangouts Meet, hiermee kun je met 250 mensen tegelijk samenkomen online. Een uitdaging om dat te structureren maar de mogelijkheid is er. Tijdens de coronacrisis is deze app gratis voor GSuite-gebruikers. 
Benodigdheden: de app voor iOS en Android, op de computer kan het met een webbrowser, microfoon en webcam. 
Meer informatie over Google Hangouts 

 
 
Microsoft Teams
De chatfunctie van Microsoft Teams heeft ook een videobelfunctie. Er kan tot 250 online vergaderd worden. De kosten bedragen €4,20 per gebruiker per maand. De gratis variant van Microsoft teams biedt enkel de mogelijkheid om één op één met elkaar in gesprek te gaan. De tool is geschikt voor Windows, macOS, Android en iOS.
Meer informatie over Microsoft Teams 
 
 
BlueJeans
Dit is een videoconferentietool voor bedrijven die je in de internetbrowser te gebruiken is. In meer dan 40 landen kan met deze tool gratis gebeld worden, ook met externe partijen. BlueJeans heeft de mogelijkheid om speciale opties voor evenementen aan te schaffen. De kosteloze proefversie duurt 30 dagen, de premiumversie kost €15,82 per maand. 
Meer informatie over BlueJeans 0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners