Online evenement trekt 1 miljoen betalende bezoekers...

28-07-2020 - ONLINE EVENEMENTEN - Dat we allemaal geloven in de kracht van live en experiences, dat staat buiten kijf. Dat we nu weinig anders kunnen dan kleinere live events, met veel online bereik, of volledig online, dat is ook een feit. En dat het live moment, de beleving, de motor is voor groot bereik en ook nieuwe verdienmodellen, dat toont festival Tomorrowland aan...

De eerste editie van Tomorrowland Around the World, het digitale festival, vond afgelopen weekend plaats. Het twee dagen durende online muziekfestival bleek een schot in de roos. Dit jaar niet georganiseerd in het Belgische Boom maar van het virtuele eiland Pāpiliōnem. Letterlijk de hele wereld kwam samen om te kijken, te luisteren en mee te beleven met 60 topartiesten uit de wereld van de dance music. Meer dan 1 miljoen kijkers volgende het programma op de 8 podia. En die miljoen kijkers, die betaalden allemaal een ticket voor de online editie. En ook nu kun je nog een kaartje kopen om twee weken lang van de herbeleving te genieten.

Vanuit 4 studio's over de hele wereld, met 38 camera's, 750 virtuele lampen en 300 Terrabites aan videomateriaal. En er was niet alleen muziek, maar ook nog eens vele inspiratiesessies met 16 internationale gamechangers van Shaquille O'Neal tot will.i.am. Verstopt in een bibiliotheek konden bezoekers op zoek naar 10 boeken met quizvragen over Tomorrowland. Dat alles bokste de organisatie met 200 ontwikkelaars in 3 maanden voor elkaar. Daarmee werd de digitale editie van Tomorrowland een doorslaand succes.

1 Reacties

Filmpje gezien. Wow! Is dit de toekomst? in een woord: Doodeng
Snap dat die organisaties ook allemaal 'door' moeten. Moet ik ook. Maar dit vooruitzicht, dat festivals vanaf nu alleen beleefd gaan worden, op afstand, met een VR bril op ofzo... Geen contact, geen geur, geen liefde... alleen nog illusie.
Ben benieuwd of ze volgend jaar weer 1.000.000 betalende kijkers kunnen trekken maar bid toch dat ze volgend jaar weer echt 'live' mogen gaan.
Victor @ 03-08-2020 13:55 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...
 2. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 3. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners