Online+evenement+trekt+1+miljoen+betalende+bezoekers%2E%2E%2E
Nieuws

Online evenement trekt 1 miljoen betalende bezoekers...

ONLINE EVENEMENTEN - Dat we allemaal geloven in de kracht van live en experiences, dat staat buiten kijf. Dat we nu weinig anders kunnen dan kleinere live events, met veel online bereik, of volledig online, dat is ook een feit. En dat het live moment, de beleving, de motor is voor groot bereik en ook nieuwe verdienmodellen, dat toont festival Tomorrowland aan...

De eerste editie van Tomorrowland Around the World, het digitale festival, vond afgelopen weekend plaats. Het twee dagen durende online muziekfestival bleek een schot in de roos. Dit jaar niet georganiseerd in het Belgische Boom maar van het virtuele eiland Pāpiliōnem. Letterlijk de hele wereld kwam samen om te kijken, te luisteren en mee te beleven met 60 topartiesten uit de wereld van de dance music. Meer dan 1 miljoen kijkers volgende het programma op de 8 podia. En die miljoen kijkers, die betaalden allemaal een ticket voor de online editie. En ook nu kun je nog een kaartje kopen om twee weken lang van de herbeleving te genieten.

Vanuit 4 studio's over de hele wereld, met 38 camera's, 750 virtuele lampen en 300 Terrabites aan videomateriaal. En er was niet alleen muziek, maar ook nog eens vele inspiratiesessies met 16 internationale gamechangers van Shaquille O'Neal tot will.i.am. Verstopt in een bibiliotheek konden bezoekers op zoek naar 10 boeken met quizvragen over Tomorrowland. Dat alles bokste de organisatie met 200 ontwikkelaars in 3 maanden voor elkaar. Daarmee werd de digitale editie van Tomorrowland een doorslaand succes.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.