Onderzoek+Genootschap+voor+Eventmanagers%3A+gevolgen+aswolk+enorm
Nieuws

Onderzoek Genootschap voor Eventmanagers: gevolgen aswolk enorm

Het Genootschap voor Eventmanagers deed onderzoek naar de gevolgen van de vulkanische aswolk voor eventmanagers. Liefst 30 procent van de ondervraagden heeft reizen en/of events moeten annuleren.

Het Genootschap voor Eventmanagers enqueteerde 55 van haar leden om te achterhalen wat de directe gevolgen waren voor het plat leggen van al het vliegverkeer. Liefst 30 procent van de eventmanagers gaf aan reizen of events te hebben geannuleerd.

Zijn door jou georganiseerde reizen/events niet doorgegaan?

  • Ja: 29 procent
  • Nee: 71 procent

Onder meer een sales event in Praag, een bijeenkomst van een bankfonds, maar ook een verplaatsing van een bijeenkomst in New York naar Den Haag, waar door middel van video conference de meeting alsnog doorgang kon vinden. Liefst 17 procent gaf aan dat het geplande event als gevolg van de aswolk volledig geannuleerd werd. 15 procent van de ondervraagde eventmanagers moest naar oplossingen zoeken omdat personen vast kwamen te zitten in het buitenland.

Zijn er verdere (indirecte) consequenties voor de eventmanager?

  • Ja: 25 procent
  • Nee: 75 procent 

Het kwart van de eventmanagers die nog verdere consequenties ondervond had onder meer te maken met sprekers die niet ingevlogen konden worden, het regelen van vervangend vervoer, producten als gadgets en banieren die niet tijdig aanwezig konden zijn, hotelcontracten die geannuleerd moesten worden en gestande collega's.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.