Omnisport+Apeldoorn%3A+Topsport+in+events
Nieuws

Omnisport Apeldoorn: Topsport in events

​​​​​​​In de groenste gemeente van Nederland, Apeldoorn, ligt Omnisport. Deze multifunctionele sportaccommodatie heeft een wielerbaan, topsporthal en indoor atletiekbaan. Daarnaast is het imposante complex de locatie voor congressen, publieksevenementen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Tijd voor een kijkje bij deze topsportplek waar je event net iets extra's heeft: de WOW factor.

Na de eerste plannen in 2001 opende Omnisport haar deuren in oktober 2007 in Apeldoorn. De locatie kent nu al een rijke sportgeschiedenis. Sinds 2008 zijn er mooie evenementen georganiseerd in het complex: de wereldkampioenschappen baanwielrennen in 2011 en 2018 bijvoorbeeld. Waarbij er Nederlands goud was voor Marianne Vos in 2011 en in 2018 voor Kirsten Wild. Ook de Europese kampioenschappen baanwielrennen vonden al drie keer in Omnisport de ideale locatie.

Met het WK volleybal voor vrouwen in oktober dit jaar, waarbij Apeldoorn één van de speelsteden is, het EK baanwielrennen in 2024, het EK indoor atletiek en WK junioren baanwielrennen in 2025 is de agenda de komende jaren volop gevuld met grote sportevenementen. Dat komt omdat Omnisport de A-status bezit als sportaccommodatie. Kortom, Omnisport ademt sport en dat maakt het een geweldige locatie voor je (sportieve) bedrijfsevenement.

Faciliteiten

Elk zakelijk event, zowel grote bijeenkomsten als kleinere heeft alle mogelijkheden bij Omnisport. Voor grote congressen en bijeenkomsten zijn de wieler- en atletiekhal (max. 9.000 personen) en de topsporthal (max. 4.500 personen) ideaal. Beide ruimtes hebben een vaste tribune, maar juist voor congressen, kan net als vandaag, van de sportvloer gebruikt gemaakt worden. Hier is iedere gewenste opstelling te creëren. Van sta-tafels tot een zittend 6-gangen diner voor 2.000 personen. Naast de grote ruimtes zijn er vijf grotere zalen en de eerdere genoemde 6 subruimtes, de Workout Rooms.

Plenaire ruimtes zijn de sportfoyer, promenade, business lounge, het balkon van de wielerhal en de catacombe. In deze ruimtes kunnen tot 400 personen in theateropstelling worden geplaatst. De sportfoyer wordt veel gebruikt voor de ontvangst van congressen, bijeenkomsten en recepties. De promenade is de grootste ruimte van deze 5 waarin tot 400 personen in een plenaire opstelling passen. De Business Lounge is een exclusievere ruimte geschikt voor groepen tot 250 personen.

Op maat gemaakt

Het is druk op de dinsdag dat EventBranche.nl een bezoek brengt aan Omnisport waarbij Erica den Hertog (accountmanager) ons een kijkje achter de schermen laat zien. Omnisport is makkelijk bereikbaar via de A1 en A50 en direct bij aankomst op de Voorwaarts 55 valt de grote gratis parkeergelegenheid op. EventBranche.nl meldt zich bij de afgesproken ingang om niet tussen de congresbezoekers te verdwalen die deze dag aanwezig zijn. Een grote uitzendketen ontvangt namelijk drie dagen lang dagelijks 400 van haar werknemers en een zorgverzekeraar bezet één van de andere multifunctionele ruimtes voor haar congres. Dat gaat prima samen. Er is gezorgd voor twee aparte ingangen voor de bezoekers.

Als eerste nemen we een kijkje bij de wielerbaan. Het is indrukwekkend om vanaf de tribunes op de sportvloer in het midden van de wielerbaan te kijken naar het levendige schouwspel van de opening van het uitzendcongres. De ruimte is speciaal aangekleed in de kleuren van het logo van dit bedrijf. De 400 deelnemers vallen haast niet op in de grote ruimte, die maar liefst een capaciteit heeft van 9.000 personen. Dit congres kent tevens een sportief element. In de middag gaan de deelnemers rolschaatsen op de wielerbaan. De lunch ziet er sportief en gezond uit. Onder andere veel verse smoothies en vers fruit. In de combinatie met sport hoort natuurlijk ook gezonde voeding. Dat werkt niet altijd vertelt Erica lachend, een groot congres voor een automaterialenhandel kon pas geleden echt niet zonder gehaktballen en snacks.

Investering in ruimte en interieur

Om nog meer in te kunnen spelen op de behoeften van de zakelijke markt is er tijdens de corona-pandemie fors geïnvesteerd in de verschillende ruimten. Deze zijn gerestyled in sportthema's met toepasselijke spreuken op de wanden. Sportbelijning op de vloeren en ergonomische zitballen in de vergaderruimtes, de zogeheten workout rooms. Dit zijn subruimtes, die zijn in te zetten voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan presentaties, workshops en trainingen. Standaard zijn deze zes ruimtes volledig ingericht met modern meubilair met een sportief tintje. Alle ruimtes hebben een LCD scherm voor presentaties en uitzicht over de wieler- en atletiekhal. Dat geeft echt een stukje extra. Maud Jansen is net begonnen aan haar dagelijkse training voor het NK Twirl, die ze overigens  heeft gewonnen. Voor het trainen heeft ze hoogte nodig om haar baton zo hoog mogelijk in de lucht te kunnen gooien. De congresbezoekers blijven allemaal eventjes geïnteresseerd kijken naar de prestaties van Maud.  Omnisport noemt zich het bruisend hart voor bijeenkomsten met de wow-factor. Dat klopt helemaal.

Teambuilding

Nog meer uit je dag halen? Een sportieve break tussen het vergaderen door of een leuk teamuitje? Bij Omnisport zijn er zowel binnen als op het buitenterrein vele mogelijkheden. Tijdens een 2 uur durende volledig verzorgde clinic fiets je met topsnelheden over de baan. Dit onder begeleiding van ervaren trainers van de Apeldoornse wielervereniging de Adelaar. Meer een activiteit in het teken van samenwerken en tot een gezamenlijk resultaat komen? Probeer dan de VR Game La Casa de Papel. Deze VR-game is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige Netflix-serie. De bedoeling is ongezien de Koninklijke Munt te verlaten. Onder begeleiding van 'el Professor' los je samen met je team de meest uiteenlopende en uitdagende raadsels op, zodat je ongezien de Koninklijke Munt kunt verlaten. Door middel van de speciale Oculus Go VR-bril is dit spel onderverdeeld in verschillende virtuele
levels. Of doe Wie is de Mol. Een spel met veel hilariteit en vaak een verrassende ontknoping. Toch iets meer sportiefs? Een skeelerclinic, een workshop boksen, schermen of boogschieten, er is altijd een activiteit die bij jouw bedrijf en team past.

Publieksevenementen

Naast zakelijke bijeenkomsten zijn er diverse publieksevenementen in Omnisport. Denk daarbij aan beurzen als de XXL Platenbeurs en concerten. De unieke akoestiek in de wieler- en atletiekhal maakt Omnisport Apeldoorn tot een geliefde concertlocatie. Jaarlijks zijn er meerdere muziekevenementen, waarbij vele genres de revue passeren. Van pop tot hardstyle, van gospel tot klassiek.

Libéma

 

Libéma is één van de grootste leisure-concerns in Nederland en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: attractieparken, vakantieparken en beurzen & evenementen. Omnisport is onderdeel van Libéma, met in totaal drie unieke zakelijke congreslocaties. Naast Omnisport zijn dit de EXPO Greater Amsterdam en 1931 in Den Bosch. Samen bedienen deze locaties het grootste deel van Nederland. Onderling werken de congreslocaties nauw samen. Dat geeft kruisbestuiving en voordeel voor je organisatie. Ervaren medewerkers zijn op meerdere locaties inzetbaar en de goede onderlinge sfeer en het meedenken van de medewerkers maakt je evenement tot een succes.

 

Facts

  • Van 11 tot 15.000 personen
  • 2 (top)sporthallen en 11 vergaderzalen en subruimtes
  • Voor evenementen tot 6.500 m2
  • Uitstekend bereikbaar, nabij snelwegen A1 en A50
  • Op minder dan 40 minuten rijden van Enschede, Den Bosch, Utrecht, Zwolle en de Duitse grens
  • Volop parkeermogelijkheid, ruim 2.000 gratis parkeerplaatsen
  • Op 5 minuten loopafstand van NS-station Apeldoorn De Maten
     

Omnisport

 

De Voorwaarts 55
7321MA  Apeldoorn
Tel 088-9000390
Voor meer informatie kijk op: www.omnisport.nl

 


 

Libéma focust met drie locaties op de zakelijke markt

Libéma is een grote naam in zowel zakelijke eventlocaties als de particuliere markt. Met evenementenlocaties door heel Nederland komt ook Libéma uit een lastige en zware periode door alle corona-maatregelen. Maar bij de pakken neerzitten hebben ze geenszins gedaan. Met het enorme succes van 1931 in Den Bosch als evenementenlocatie heeft Libéma de afgelopen tijd Omnisport Apeldoorn en Expo Haarlemmermeer volledig geüpgraded en neergezet als specialist voor zakelijke evenementen. ‘We hebben echte weer de grote groepen, ouderwetse evenementen in de agenda staan.’

Lees meer: Libéma heeft nu 3 toplocaties voor zakelijke evenementen
 


 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.