Oerol+laat+zien+hoe+duurzame+eventcatering+met+korte+lijnen+werkt
Nieuws

Oerol laat zien hoe duurzame eventcatering met korte lijnen werkt

Een interessant fenomeen in de wereld van innovaties, nieuwe producten en slimmere oplossingen: Innofest. Innofest helpt start-ups hun innovatie sneller naar de markt te brengen door deze te testen op festivals en living labs. Zo ook op Oerol waar een aantal food innovaties hun plek krijgen. Allemaal voorbeelden van duurzame korte lijnen catering.

Dit gebeurt tijdens een speciale Waddeneditie van Test Teevee, een door Innofest ontwikkelde show waarbij ondernemers hun innovaties live door publiek laten testen.

Alle ondernemers die meedoen aan deze speciale editie van Test Teevee, hebben een product of concept dat te maken heeft met eten uit de Waddenregio. Tijdens de show, gepresenteerd door Wilbert van de Kamp, proeven en beoordelen bezoekers de producten en maken ze kennis met de verhalen achter de innovaties. Test Teevee vindt plaats in de Wierschuur in Oosterend, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Tijdens Test Teevee kun je als bezoeker onderstaande food innovaties uitproberen:

Wadgenieten - Zeilreizen met waddengastronomie

Reisaanbieder Wadgenieten wil mensen een nieuwe ervaring bieden door zeilreizen met waddengastronomie te organiseren. Tijdens zo’n zeilreis maken deelnemers kennis met duurzame producten uit het waddengebied die vers worden bereid. Tijdens Oerol Festival onderzoekt Wadgenieten hoe mensen over dit concept denken. 

 

Biesheuvel Knoflook - Knoflookmarinade van verse knoflook

Veel mensen denken dat je met verse knoflook kookt wanneer je zelf een knoflookteentje perst van een knoflookbol uit een netje of een streng. Toch is dit gedroogde teentje al minstens een jaar oud. Bij de Biesheuvel verkopen ze daarom verse knoflook. Deze is fris en pittig van smaak en ook nog eens super gezond. Op Oerol Festival testen zij hun knoflookmarinade en ontvangen zij graag jouw mening over het product. Zo hopen zij een beter beeld te krijgen van hoe zij de verkoop van het product kunnen stimuleren.

 

Bonifatius754 - Wadwit Bonifatiusbier met zeesla uit de Wadden

Bonifatiusbier, met water uit de Bonifatiusbron in Dokkum, werd gebrouwen tot 1876. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug in het centrum van Dokkum. Tijdens Oerol testen de brouwers van Bonifatius754 een nieuwe variant: Wadwit Bonifatiusbier met zeesla uit de waddenzee. Met dit bier hopen zij bij te dragen aan het toerisme in Dokkum en het Waddengebied. Op Oerol willen de brouwers hun bier laten testen op smaak, kleur en geur.

 

De Graanrepubliek - Duurzame weidehaverdrank uit de regio

Vaak kiezen mensen voor haverdrank vanuit duurzaamheidsoverwegingen. Maar haver komt vaak van ver en van grote monoteeltvelden, en dat is natuurlijk niet zo duurzaam. De Graanrepubliek gebruikt regionale haver als basis voor hun weidehaverdrank en vullen dit aan met kruiden en gewassen die de biodiversiteit en de grondkwaliteit verbeteren. Tijdens Oerol Festival wil De Graanrepubliek bezoekers hun product laten testen, en weten wat ze van het verhaal achter het product vinden.

 

De Wieringer - Yoghurt rechtstreeks van de boer

Door de ruime keuze aan producten in de supermarkt vergeten we soms waar ons eten vandaan komt. Daar wil ijs- en zuivelboerderij De Wieringer verandering in brengen. Waar normaal gesproken alleen hun klanten een kijkje komen nemen op de boerderij zelf, brengen zij nu de boerderij naar de mensen door middel van een yoghurtbar. Op Oerol Festival vertellen ze je graag alles over hun lokaal verantwoorde yoghurt, hun weidekoeien en het productieproces. Daarnaast willen ze graag jouw mening over hun yoghurt, over de verpakking, en zijn zij op zoek naar ideeën voor een naam voor hun yoghurtbar.

 

Restaurant het Kook Atelier – Een duurzame en diervriendelijke verrassing

Voor de test van restaurant het Kook Atelier uit Texel is het belangrijk dat het publiek van tevoren over zo min mogelijk informatie beschikt. Daarom houden we het bij een bescheiden tipje van de sluier: het gaat om een duurzame en diervriendelijke verrassing.

Op deze data zijn de verschillende ondernemers te zien bij Test Teevee:

  • 10, 11 & 12 juni: Gastronomische waddentour en Biesheuvel Knoflook
  • 14 & 15 juni: Bonifatius754 en De Graanrepubliek
  • 17 & 18 juni: De Wieringer en Restaurant het Kook Atelier
© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.