OCEANDIVA+lanceert+%E2%80%99s+werelds+eerste+CO2%2Dneutrale+evenementenschip
Nieuws

OCEANDIVA lanceert ’s werelds eerste CO2-neutrale evenementenschip

EVENEMENTENSCHIP - Vanaf Imex America in Las Vegas presenteert Edwin Petersen, CEO van OCEANDIVA, de plannen voor het nieuwste evenementenschip. De OCEANDIVA London wordt het eerste CO2-neutrale evenementenschip ter wereld en wordt eind 2020 in London verwacht.

'OCEANDIVA neemt met verantwoord varen het voortouw om een duurzamere toekomst voor de rederij- en evenementenbranche te realiseren. Met de komst van het nieuwe schip wordt er een significante stap gezet', zo vertelt Edwin Petersen. 'Het nieuwe schip wordt het eerste CO2-neutrale evenementenschip ter wereld. OCEANDIVA London zal elektrisch worden aangedreven en voorzien zijn van een circulair afvalbeheersysteem. Tel daarbij op het moderne ontwerp en de geweldige akoestiek en je hebt de perfecte locatie voor ieder high-end bedrijfsevenement.”

Duurzaam impact maken
Met duurzaamheid als belangrijke pijler binnen de bedrijfsvoering heeft OCEANDIVA haarzelf het doel gesteld om binnen een paar jaar CO2-neutrale en fossielvrije evenementen te kunnen organiseren voor haar gasten. Naast de komst van het CO2-neutrale schip, is de rest van de vloot sinds 1 september door GoodFuels en VARO Energy voorzien van geavanceerde biobrandstof. Deze biobrandstof is gemaakt van 100% gecertificeerde afval- of reststromen en zorgt voor een standaard CO2-reductie. Door op biobrandstof te varen komen er minder fijnstof en stikstof deeltjes in de lucht waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De eerste stappen richting CO2-neutrale en fossielvrije evenementen zijn dus gezet.

Een sneak preview?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.