Noodklok+voor+eventcatering%3A+slechts+13+procent+houdt+het+nog+6+maanden+vol
Nieuws

Noodklok voor eventcatering: slechts 13 procent houdt het nog 6 maanden vol

EVENEMENTEN CORONA - In de tweede EventBranche.nl Crisis Monitor, die binnen enkele dagen gepubliceerd zal worden, is niet alleen per segment gekeken, maar ook de situatie voor en na de laatste persconferentie gemeten. Als het gaat om de levensvatbaarheid hebben de vooraankondigingen van de beperkte openstelling maar weinig veranderd...

Het aantal bedrijven dat verwacht binnen een maand de stekker eruit te trekken steeg zelfs na de bekendmaking. Voor de persconferentie van 6 mei was dit ruim 3 procent, na 6 mei is dat percentage gestegen naar ruim 8 procent. Aan de andere kant: het aantal bedrijven dat verwacht het nog langer dan 6 maanden uit te kunnen houden groeide ook in percentage: van 42 naar 46 procent.

Hopelijk eind deze week en anders begin deze week wordt de EventBranche.nl Crisis Monitor weer gepubliceerd, voor nu alvast een inkijkje. Deze monitor heeft namelijk gesegmenteerd en dus zien we grote verschillen per tak van sport. Volgens de monitor moet echt nu de noodklok geluid worden voor eventcatering, een geluid dat deze week onderstreept werd door een artikel in het Eindhovens Dagblad over de crisis bij Maison van den Boer. 'De hele branche moet gezamenlijk aan de noodklok hangen, maar vooral de eventcatering-tak heeft het ongelooflijk zwaar, met weinig toekomst', aldus het team van EventBranche.nl dat ook nu weer bijna 1000 respondenten mocht noteren, waaronder enkele tientallen cateraars.

De cijfers uit de cateringbranche:hoe lang is jouw bedrijf nog levensvatbaar:
 

 

0 tot 1 maand    4 %
 1 tot 2 maanden    9 %
2 tot 3 maanden  22 %
 3 tot 4 maanden  22 %
4 tot 5 maanden  13 %
5 tot 6 maanden  17 %
 langer dan 6 maanden  13 %

 

Eerder werden al tussenuitkomsten van de Crisis Monitor II gepubliceerd:

 

Crisis Monitor: 10% ziet toekomst buiten de branche; vul net als 600 eventprofs de monitor in

06-05-2020 CRISIS MONITOR - Het tweede deel van de EventBranche.nl Crisis Monitor heeft een aantal dezelfde vragen om te vergelijken met vorige maand, maar ook een aantal nieuwe. Zo wordt respondenten gevraagd: zie je nog toekomst..

Crisis Monitor deel II: 85% opdrachtgevers bezig met online events en 1,5 meter concepten

01-05-2020 CRISISMONITOR CORONA EN EVENEMENTEN - De tweede editie van de EventBranche.nl Crisis Monitor is donderdag 30 april weer verstuurd naar de 1000 respondenten van de eerste monitor en de vele tienduizenden eventbedrijven...
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.