No nonsense eventlocatie De Broodfabriek: alles perfect, niets te chique

23-04-2019 - No-nonsense, dat is hoe De Broodfabriek in Rijswijk zich onderscheidt in de wereld van evenementenlocaties. En dat kan soms best een verademing zijn. ’10 jaar geleden gingen veel evenementen letterlijk en figuurlijk ‘over the top’. De crisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, die nieuwe werkelijkheid is gebleven en daar sluit De Broodfabriek naadloos op aan.’ De locatie in Rijswijk faciliteert alles om optimaal te ontmoeten. Perfectie in het organiseren, maar geen budgetten naar overbodige luxe.

‘Kijk eens goed wat je met het budget van jouw event doet’, is de no nonsense openingsopmerking van Jeldert de Boer, directeur van De Broodfabriek in Rijswijk. Een uitspraak die niet alleen hout snijdt, maar ook symbool staat voor de 17.500 vierkante meter tellende locatie aan de A4. ‘Vanzelfsprekend kunnen wij hier ook een enorm 4k scherm neerzetten, maar dan schiet de locatieprijs omhoog. Wij zijn een locatie waar alles in de basis aanwezig is, maar niets over the top. Dat zorgt voor een hele prettige prijsstelling. Gelet op de grote namen en bekende bedrijven die hier hun evenementen organiseren, sluiten we daarmee heel goed aan op de vraag in de markt. 10 jaar geleden was over the top voor evenementen juist de maat, nu is er een nieuwe realiteit. Die sluit naadloos aan op De Broodfabriek’, aldus De Boer die ooit als kaartjesschreuder in de locatie begon en via de horeca en de technische dienst nu directeur en huurder van de accommodatie is.

De Boer ziet het nog maar al te vaak: evenementen organiseren, puur om een evenement te organiseren. Hij roept op tot het effectief inzetten van de beschikbare budgetten en het optimaal gebruiken van locaties als de zijne. ‘Om maar even bij de audiovisuele middelen te blijven: die slokken vaak zo’n enorm deel van het budget af. Ik roep organisatoren dan ook op om goed naar de kostenverdeling te kijken. Wat een inhoudelijk sterk programma met gewoon hele goede projectie is in veel gevallen echt voldoende. Wij werken vanuit twee heldere principes: hoe kunnen we de locatie optimaal gebruiken voor het evenement en wat wil de opdrachtgever. En of het nou Shell is met een live verbinding met Amerika, of de India beurs, het gaat om het ontmoeten van elkaar. Dat is wat wij tot in de perfectie faciliteren.’

‘Vanzelfsprekend kunnen wij hier ook een enorm 4k scherm neerzetten, maar dan schiet de locatieprijs omhoog’

‘Wij zijn een laagdrempelige locatie, die eerlijk en transparant is: wij zijn wat we zijn. Een grote locatie met zeer veel mogelijkheden, gerund door een vast en betrokken klein kernteam van 20 eventprofessionals. Bij grotere producties verhogen we dat aantal met 50 betrokken freelancers. En omdat we veel (eigen) consumentenevenementen organiseren, is de focus op kosten op opbrengsten, of impact zo je wilt, voor ons team heel normaal. Voor congressen tot maximaal 1000 gasten, maar zeker ook de congressen van 200 tot 300 man, echt iets van deze tijd, is de locatie ideaal. Als je kijkt naar het optimaal gebruiken van De Broodfabriek dan leent onze locatie zich voor een congres in combinatie met een beursvloer. Daar hebben we de vierkante meters en ruimte voor en hebben dan ook vrijwel alles in eigen huis. Van ons cateringplein Horecaplaza, het daglicht in onze grote ruimte, het eigen terras tot de inflatables voor break-outs, tel daar de scherpe prijsstelling bij op en zie hier een evenementenlocatie die sinds 2015 echt een groei heeft ingezet.

17.500 vierkante meter
De Broodfabriek is gevestigd in de voormalige broodfabriek van bakkerij Hus. Decennialang rolden hier duizenden broden en gebakjes van de lopende band. Inmiddels is de locatie van ruim 17.500 m2 omgebouwd tot een modern beurzen- en evenementencomplex. Gedurende het jaar worden hier vele evenementen, bijeenkomsten en beurzen georganiseerd. Er zijn 3 multifunctionele zalen en 2 grote evenementenhallen. Alle zalen zijn gelijkvloers en overzichtelijk gelegen van elkaar. De locatie is gunstig gelegen aan de A4 en zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check de agenda of informeer naar de mogelijkheden voor uw evenement, beurs of congres.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Ebben Inspyrium

  8.500 flexibel oppervlakte biedt onbeperkte mogelijkheden voor een bijzondere, groene productie van 20 tot en met...
 2. Amstel Boathouse

  Nieuwe eventlocatie aan de oever van de Amstel
 3. Heman Verhuurservice

  Héman Horecaverhuur, het grootste assortiment voor elk evenement.
 4. Omnivents, avontuurlijk evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 5. Spoorwegmuseum

  Het Spoorwegmuseum neemt u graag mee op reis!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners