Nieuwe+maatregelen+rondom+corona%3A+voor+zakelijke+events+verandert+er+nagenoeg+niets
Nieuws

Nieuwe maatregelen rondom corona: voor zakelijke events verandert er nagenoeg niets

EVENTBRANCHE CORONA - Het is pijnlijk om te zeggen, maar de afgekondigde maatregelen met betrekking tot samenkomsten van groepen mensen, roept louter vragen op. Gelukkig zijn we in onze branche gezegend met brancheorganisaties die als nooit te voren de handschoen oppaken. IDEA belde met huisjurist Van As Advocaten. Die doken de APV's in en komen tot de volgende conclusies:

'Is jouw evenement zakelijk en in een evenementenlocatie met een vergunning dan is er niets aan de hand en blijven de regels zoals ze waren', aldus IDEA na conclaaf met hun huisadvocaat Van As Advocaten. Voor groepen boven de 50 personen geldt volgens de zwart-wit tekst op Rijksoverheid.nl een meldplicht. In het kader van better safe than sorry, even kortsluiten met de locatie en /of gemeente om zeker te zijn. Maar het kan zeker doorgang vinden. Volg het protocol voor Zakelijke Bijeenkomsten en hanteer deze regels:

Onbeperkt aantal bezoekers, mits:
1. reservering vooraf 
2. een gezondheids-check 
3. zitplaatsen 
4. 1,5 meter afstand. 

Lees meer:
https://www.eventbranche.nl/nieuws/evenementen-in-een-locatie-per-1-juli-geen-maximum-aantal-bij-gezondheidscheck-reservering-en-15-meter-20700.html 

Privé en feestelijk
'Privé of feestelijk, dus niet noodzakelijk in de uitvoering van je werk, zit er nu wel een beperking van gezelschappen tot 50 personen. Je zou dus in het meest extreme geval een discussie kunnen krijgen over een zakelijk event, waar koffie en lunch nodig zijn, maar waar een aansluitend diner ter discussie kan komen te staan. Maar op basis van een totaalpakket kan ik me voorstellen dat je dat ook gewoon aan durft. Voor particuliere events heeft het dus wel gevolg. Dat is de groep evenementen waar ze geen grip op hadden, maar dat nu wel proberen te krijgen. In de zakelijke eventbranche is geen reden tot paniek', laat Maarten Schram van IDEA weten na een sessie met hun advocaat.

Lees ook:
Dit zegt Rijksoverheid.nl over de nieuwe maatregelen

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.