Nieuwe+directeur+voor+Zuiderzeemuseum
Nieuws

Nieuwe directeur voor Zuiderzeemuseum

EVENEMENTENLOCATIE / MUSEUM - Stephan Warnik is per 1 juli 2011 aangesteld als algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Warnik volgt Michael Huyser op, die algemeen directeur wordt bij Manarat Saayidat, de nieuwe kunsthal van Abu Dhabi.

Warnik was vanaf 2010 Creative Director bij Eyeworks International. Hij is aangesteld om de door het museum, dat zich ook roert als evenementenlocatie, ingezette koers voort te zetten. Een grote betrokkenheid van het publiek en creatieve verbindingen tussen het heden en het verleden zijn hierbij van groot belang.

Niek Hoek, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Zuiderzeemuseum: 'Het museum heeft zich goed in de markt gezet de afgelopen jaren. We hebben met Stephan gekozen voor ondernemerschap in een tijd waar nieuwe eisen worden gesteld aan de culturele sector.' Warnik zegt over zijn keuze voor het Zuiderzeemuseum: 'Net als in de mediawereld draait het in een museum om boeiende verhalen. Ik vind het fantastisch om nu met de Zuiderzeeverhalen zoveel mogelijk mensen te inspireren.'

Over Stephan Warnik
Stephan Warnik begon zijn carrière bij RTL Nederland (voorheen Holland Media Group). Hij bekleedde daar diverse functies waaronder hoofd Marktonderzoek en Program Director RTL4 en RTL5. In 2003 begon hij bij de KRO waar hij als manager Drama en Entertainment succesvolle concepten aankocht of ontwikkelde zoals Boer Zoekt Vrouw, De Reünie, Puberruil, De Italiaanse Droom, Keyzer & de Boer Advocaten en ‘t Schaep met de 5 Pooten. In 2008 werd hij Managing Director van Eyeworks Nederland.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.