Nieuwe app Close communiceert na ticketaankoop persoonlijk met bezoekers

04-04-2019 - EVENT APP - Close, zo heet het mobiel marketing platform dat het traject tussen ticketaankoop en evenement zeer waardevol maakt voor bezoekers en organisatoren. Via Close krijgen eventbezoekers persoonlijke en exclusieve informatie: van een artiest of spreker die ze toespreekt tot speciale aanbiedingen. Voor de organisator dé kans om al in het voortraject de eventbeleving te creëren en waardevolle data te verzamelen.

'In de #EventTrends2018 beschreven wij al eventcommunicatie via whatsapp. Communiceren met de bezoekers tot in hun broekzak. Close springt vol in die ontwikkeling en lijkt goud in handen te hebben met hun app en marketingplatform', is de mening van de EventBranche.nl redactie. 'Via een op chat gebaseerde app kan eenvoudig (exclusieve) informatie worden gedeeld aan bezoekers direct na ticketaankoop, maar ook tijdens en na events. Producent Stage Entertainment en sterrenrestaurant The Jane zijn al klant. Het Nederlandse bedrijf haalde onlangs een investering van drie miljoen euro op om verder te groeien', laat het team van Close weten.

Foto v.l.n.r.: Kiliaan Toorenaar (CEO), Remco Armee (CMO), Chris Gruijters (Creative Director), Wiebe Weikamp (CTO), Pieter Brascamp (CFO)

De meerwaarde van de app:
De aankoop van een ticket voor een evenement, congres, beurs, concert of musea is nu vaak het einde van een transactie en niet het begin van een waardevolle relatie tussen een artiest of merk en bezoeker. De Nederlandse start-up Close wil dat veranderen zodat bezoekers een betere gebruikerservaring krijgen. Bovendien levert het organisatoren relevante klantdata op waardoor ze bezoekers beter kunnen bedienen en nieuwe up- en cross-sell momenten kunnen creëren.

De meerwaarde voor de bezoeker
Consumenten krijgen via de Close app toegang tot exclusieve informatie zoals een persoonlijke boodschap of een sneak preview van de show. 'Wij hebben de app uitgeprobeerd tijdens AMF en het persoonlijke berichtje van de top DJ of het speciale aanbod werkte, omdat het binnenkomt als een soort appje. Echt in je broekzak. Bijkomend voordeel: Close wordt op eigen verzoek gevuld met je vrienden die ook naar het event gaan. Dus je zit in een eigen groep, waarmee je samen het voortraject beleeft', aldus de redactie van EventBranche.nl. 

Ook heeft een bezoeker met een druk op de knop in de app alle praktische informatie op een rij, zoals het toegangsticket en het programma. Kaartkopers kunnen heel eenvoudig de tickets verdelen onder vrienden en familie, zonder gedoe met pdf’s. Hiermee krijgt de bezoeker een rijkere beleving.

De meerwaarde voor de organisator
De organisator van het event krijgt via Close toegang tot meer klantdata en daarmee mogelijkheid heeft om nieuwe up- en cross-sell momenten te creëren. Vanzelfsprekend GDPR / AVG proof. Bijvoorbeeld voor het aanbieden van een arrangement of verkopen van een ticket voor een volgende show. Hiermee wordt een eerste transactie het startpunt van een langdurige relatie. Oprichter Kiliaan Toorenaar: 'Met data kun je steeds meer gepersonaliseerde ervaringen creëren, maar de toepassing daarvan wordt in de live event industrie nog onvoldoende benut. Met Close bieden we merken en organisatoren de technologie waarmee ze een eigen kanaal hebben om die relatie met bezoekers op te bouwen. Om de beleving voor, tijdens en na events steeds beter en mooier te maken.'

Kiliaan Toorenaar, voormalig commercieel directeur van Marktplaats, is Close begonnen samen met CTO Wiebe Weikamp (co-founder van zoekmachine Ilse) en creatief talent Chris Gruijters. Het bedrijf houdt kantoor in Amsterdam en heeft inmiddels een team van 18 medewerkers. Disruptive Technology Ventures, het investeringsfonds van onder meer Ad Scheepbouwer zag het potentieel van Close en investeerde drie miljoen euro.

'Close is disruptief in een bedrijfstak waarin de kaarten al lang geschud zijn. Het verrijken van het bezoek aan een theaterstuk of sportwedstrijd door middel van technologie heeft veel potentie. Kiliaan heeft veel ervaring in de online wereld en de goede gesprekken met hem en Stage Entertainment hebben mij overtuigd om te investeren', aldus Scheepbouwer. Met het groeigeld wil het bedrijf Close verder op de kaart zetten en de dienst uitbreiden naar andere landen.

Eerste klanten
Producent Stage Entertainment, bekend van de musicals Mamma Mia, The Lion King en Annie M.G. Schmidt, de Nijmeegse Vierdaagse, AMF, Orange Lions en sterrenrestaurant The Jane zijn al klant. Nathalie Peters, Head of Digital Transformation IPG Mediabrands maakte als één van de eersten gebruik van Close tijdens het congres Redefine Retail. Nathalie Peters zegt hierover: 'Close is een instrument waarmee ik langer en intensiever met mijn consument kan interacteren. Bovendien past de oplossing in de huidige Zeitgeist: platformen ontwikkelen zich en we zoeken allemaal naar een full experience consumer journey.'

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 2. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 3. Bureau voor Evenementen

  Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele...
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners