21 oktober 2008

Nieuw cateringconcept De Fabrique®: de chafing dish voorbij

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

In samenwerking met Ben Scheffer van La Vie Catering ontwikkelde DeFabrique® het foodconcept PROEF waar vele trends in de cateringwereld samenkomen. 'Maar wel binnen de karakteristieke stijl van DeFabrique®. PROEF gaat om open keukens met livecooking, versbeleving en robuuste open keukens met roestvrijstalen buffetten en bouwhekken', laat de locatie weten.

'Helemaal passend binnen de sfeer van De Fabrique®. Bovendien wordt er maar één gerecht per ‘open keuken’ geserveerd. Maar wel op topniveau. De gasten eten bij PROEF altijd 5 gangen; 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en een dessert', aldus de evenementenlocatie.

Zoektocht naar een gerecht
Commercieel directeur Sybren Ophof van De Fabrique® licht toe: ‘Het probleem met grote groepen eters is dat alleen de opdrachtgever weet welke gerechten geserveerd worden, de gast daarentegen heeft geen idee waar en wat er te eten is. De hebben we als volgt opgelost: de door de opdrachtgever uitgekozen gerechten worden gedrukt op menukaartjes welke op alle tafels worden geplaatst. Omdat de PROEF keukens 3,5 meter hoog zijn, kan de gast van afstand duidelijk zien waar er gekookt wordt.Het restaurant gevoel moet op evenementen ontstaan of er nou 200 of 2000 gasten aanwezig zijn. Dus geen volgeschepte borden waar de satésaus over de haring loopt, maar een mooi bordje met verse kreeft uit de oven.'

Culinair bewustzijn
‘Het culinaire bewustzijn van onze gasten heeft zich de afgelopen tien jaar enorm ontwikkeld. Kijk naar de meeneemmaaltijden van Albert Heijn of de Turkse groenteboer die niet meer weg te denken is uit het stadsbeeld. Vers en vooral versbeleving zijn enorm belangrijk. Topkoks kom je iedere avond op televisie tegen. Afgelopen weekend heeft een Nederlands koksteam de eerste prijs gewonnen op het WK koken. Conclusie: De Nederlander is zich culinair aan het ontwikkelen', geeft Ophof de achterliggende gedachte achter het nieuwe concept.