Next Venue introduceert garantiefonds voor opdrachtgevers van evenementen

06-05-2020 - EVENEMENTENLOCATIE NEXT VENUE - 'Een aantal opdrachtgevers dat over de Corona crisis heen kijkt, meldt zich nog dagelijks via ons Next Venue platform om te boeken. Dan gaat het over evenementen in najaar 2020 en begin 2021, maar bij het tekenen speelt natuurlijk altijd de onzekerheid een rol. Met dit garantiefonds, kan een opdrachtgever tot een dag van te voren kosteloos verplaatsen en nemen we die onzekerheid weg.

Het team van Next Venue hoopt met het garantiefonds niet alleen de onzekerheid bij opdrachtgevers weg te nemen,maar ook de markt sneller te activeren. EventBranche.nl sprak met Frank Berg van Next Venue over het garantiefonds: 'Na tijden van onzekerheid is het de hoogste tijd om weer zorgeloos aan de slag te gaan. Boekers willen weer boeken en doen waar ze goed in zijn; een mooi evenement organiseren. Dat begrijpen wij van Next Venue maar al te goed. Daarom hebben we het Next Venue garantiefonds in het leven geroepen, om jou als opdrachtgever zekerheid te bieden. Zorgeloos een evenement boeken met zekerheid bij onverwachte situaties? Het Next Venue garantiefonds maakt het mogelijk.'

Vat het nog even samen: waarom een garantiefonds?
Locatieplatform Next Venue introduceert een garantiefonds om evenementenorganisatoren te beschermen tegen financiële schade als gevolg van onverwachte calamiteiten. Zo maakt het garantiefonds het mogelijk om kosteloos een evenement te verplaatsen als er bijvoorbeeld een pandemie uitbreekt.
 

Is het garantiefonds alleen voor grote evenementen?
Dit speciale fonds biedt garanties bij het boeken van evenementen in welke vorm dan ook. Van grote congressen en beurzen, tot kleine zakelijke bijeenkomsten. Wie een locatie van Next Venue boekt, maakt gebruik van ons garantiefonds en alle zekerheden die het fonds biedt.

Hoe werkt het voor opdrachtgevers en organisatoren?
Organisatoren sluiten bij het boeken van hun evenement een calamiteitendekking af voor hun beurs, congres of zakelijk evenement. De kosten hiervoor bedragen 2% van de offertewaarde. Vindt er een calamiteit plaats? Dan kunnen organisatoren van 10 werkdagen tot aan de laatste dag voordat het evenement plaatsvindt een beroep doen op de dekking van het fonds.

Wat 'biedt' het garantiefonds?
Altijd de garantie om je evenement kosteloos te verplaatsen bij calamiteiten, van 10 werkdagen tot één dag voor de uitvoerdatum van het evenement. Zo is jouw evenement goed verzekerd tegen onverwachte situaties, wel zo prettig. Daarbij gelden een aantal heldere regels:

De dekkingsmaatregel kan 10 werkdagen tot aan de laatste dag voordat het evenement plaatsvindt worden ingelost bij de volgende calamiteiten:

  • Bij een pandemie, zoals Covid-19
  • Verbod vanuit de overheid om je evenement te organiseren
  • Overlijden directie


En goed om te weten:

  • Het bepalen van een nieuwe datum gaat in overleg, binnen 6 maanden na oorspronkelijke uitvoerdatum.
  • Ook heb je de mogelijkheid om je evenement te verplaatsen naar 1 van de 20 andere Next Venue-locaties

 

De kosten? 
Die zijn transparant: wij rekenen 2% over de offertewaarde. 'Dat kunnen we zo aanbieden, omdat bij Next Venue de evenementen grotendeels turn-key kunnen worden aangeboden omdat we veel diensten en producten voor een geslaagd evenement in eigen beheer hebben, van audiovisueel tot catering.'

Veiligheid staat altijd voorop
Naast ons Next Venue garantiefonds bieden we ook op de dag van jouw evenement de garantie op een veilige omgeving en worden de gestelde voorschriften omtrent afstand van 1,5 meter en hygiëne nauwlettend opgevolgd. Iedere locatie heeft een protocol, dat stikt nageleefd wordt.

 

Boek juist nu

Met het garantiefonds zit je super safe! Het fonds is speciaal voor evenementen en bied je de mogelijkheid om je evenement kosteloos te verplaatsen bij calamiteiten. Dit is dé garantie die je nodig hebt om juist nu te boeken. Voor meer informatie: www.nextvenue.nl

2 Reacties

Met alle respect, ik zie niet de extra waarde van dit garantiefonds in, zeker niet met die zeer beperkte dekking. Het vecta-garantiefonds dekt veel meer dan hetgeen U nu aanbiedt. Dus is jullie verhaal nieuws?
gerard van der kolk @ 07-05-2020 08:55 uur
Ja.

Dit is een directe afspraak en service van de locatie naar opdrachtgever. Laat ons allemaal de drempel verlagen.

Goed dat het vecta-garantiefonds dit ook doet voor leden.
@Gerard @ 07-05-2020 10:46 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners