Neste omarmt Next Level Bewustzijn en Live Merkactivisme in campagne

16-05-2019 - EVENTTRENDS2019 - Twee van de meest opvallende ontwikkelingen en trends in de #EventTrends2019 zijn Next Level Bewustzijn en Live Merkactivisme, door EventBranche.nl ook wel eens Live Brand Politcs genoemd. Bedrijven die middels een live moment/evenement laten zien, beleven en voelen waar ze voor staan en dat ze zich bewust zijn van hun rol voor een sociale een duurzame toekomst.

Neste, een pionier in de wereld van olieraffinaderijen lanceerde een campagne waar zowel Next Level Bewustzijn en Live Merkactivisme samen komen. De basis voor de campagne? Duurzaamheid is de toekomst. Als bedrijf dat zich hard maakt voor duurzame energie en dat ook uitdraagt in haar marketing- en communicatiemix, ontwikkelde Neste een campagne gericht op duurzaamheid in de food industrie. Het van oorsprong Finse bedrijf, met vestigingen over de hele wereld waaronder Rotterdam, haakt met de campagne in op een Zweedse doelstelling. Het Scandinavische land wil namelijk in 2045 fossielvrij zijn. Neste kijkt nu hoe die doelstelling bereikt kan worden op 1 eiland: Zero Island.

Samen met de Zweedse topchef Jonas Svensson ontwikkelde Neste een duurzaam Zere Menu. 'Kiezen voor duurzaam eten is een hele eenvoudige manier om een bijdrage te leveren aan een duurzamer wereld', laat Neste weten. Het menu wordt geserveerd op Zero Island. met deze campagne neemt Nest op een live manier stelling: op weg naar een duurzame wereld. Door de locatie, Zero Island, ontstaat een decor waarin de boodschap van het menu een krachtige lading krijg. 

Andere voorbeelden van Next Level Bewustzijn:

- Shell breekt lans voor wetenschap en techniekonderwijs

- DGTL Festival: circulaire food court


 

Ander voorbeeld van Live Merkactivisme / Live Brand Politics

- Ben & Jerry's komt op voor homorechten

- IKEA en de Syrische woning...


  • Bekijk ook Why brands are taking a stand on social issues:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
LAATSTE KANS: 90 kennissessies, 4 eventpodia, gratis kaarten #TNE19

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners