27 maart 2012

Nederlandse partycateraars koplopers in duurzaamheid

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

PARTYCATERING - 'Bijna 10% van de inkopen in de catering is duurzaam. Met dit percentage is de branche nationaal koploper op basis van de duurzaamheidmonitor van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie', laat de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars in een persbericht weten.

Deze vereniging waar alle gerenommeerde partycateraars van Nederland bij aangesloten zijn, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. 'In die 10 jaar is er veel veranderd binnen de sector en zowel bedrijven als consumenten zijn veeleisender en kritischer geworden. De verwachting is dat deze ontwikkelingen doorzetten en de branche blijft continue aan veranderingen onderhevig. Op het gebied van gezond voedsel, voedselveiligheid, duurzaam en biologisch ondernemen blijven de leden van de NVEP zich ontwikkelen.'

Nieuwe naam
Tijdens de beurs Event12 in de Jaarbeurs Utrecht op woensdag 4 april, waar alle vertegenwoordigers uit de catering- en evenementenbranche aanwezig zijn, zal de NVEP om 12 uur zijn nieuwe naam onthullen waarmee het de volgende 10 jaar in gaat. 'Vervolgens kunt u kennismaken met alle cateraars tijdens de lunch die geserveerd wordt op de stand.'

5 pijlers
Met de nieuwe naam en nieuw logo zal komende jaren meer aandacht gevraagd worden voor het werk van de partycateraars, waarbij zij 5 pijlers hebben benoemd:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Veiligheid
Kwaliteit
Authenticiteit
Garantie van uitvoering