9 oktober 2014

Nederlands culinair platform inspireert chefs wereldwijd

Door Maartje Springer

Rubrieken

EVENEMENTENCATERING - Gastronomixs.com, het culinaire platform van Inge Meijs en Jeroen van Oijen, is wereldwijd gelanceerd tijdens Chefs Revolution, het internationale festival voor topchefs in Zwolle.

Hiermee is de eerste stap naar een internationaal culinair standaardwerk gezet. De Engelse website is samen met Thérѐse Boer van De Librije en Richard Ekkebus, chef-kok van restaurant Amber in Hong Kong, gelanceerd. Een prima inspiratiebron voor partycateraars en opdrachtgevers van evenementen.

Sinds de oprichting, twee jaar geleden, is bijna iedere Nederlandse chef-kok lid geworden van de website. Het grote verschil met alle bestaande kennisbronnen is dat de website kennis aanbiedt in de vorm van bouwsteentjes. Geen recepten van gerechten, maar deelrecepten waarmee chefs eindeloos hun eigen gerechten kunnen samenstellen. De deelrecepten zijn gemaakt en meerdere malen getest door een team van professionele chefs. Hiermee biedt Gastronomixs de gebruiker een betrouwbare bron van inspiratie.

Om het culinaire proces voor koks wereldwijd te versnellen en vereenvoudigen zijn er op de website een aantal functionaliteiten toegevoegd zoals MyGSX, een eigen account waarbinnen een gebruiker favorieten deelrecepten kan opslaan en zelf kan samenvoegen. Daarnaast zijn een groot aantal basistechnieken toegevoegd en heeft het design van de website een update gekregen, met name om de fotografie nog beter tot zijn recht te laten komen.

Jonnie Boer heeft Gastronomixs altijd toegejuicht. Initiatiefnemers Inge Meijs en Jeroen van Oijen zijn dan ook trots dat hij de eerste gastchef op de internationale website is. Daarna zal er iedere maand een internationaal bekende chef volgen.