Nederland+weer+in+top+10+meest+populaire+congreslanden
Nieuws

Nederland weer in top 10 meest populaire congreslanden

CONGRESLOCATIE - Dat de wereld naar Nederland kijkt als het gaat om eventmarketing, dat is geen geheim meer. Des te plezieriger is de ontwikkeling in de congreswereld. Nederland staat op een stevige 9e plek ter wereld, als meest populaire congresbestemming. En in de lijst met meest populaire congressteden recht Amsterdam de rug en klimt het van plek 16 naar plek 13.

ICCA, International Congress and Convention Association, maakt jaarlijks een ranglijst aan de hand van zogeheten: 'rotating association meetings', die op regelmatige basis georganiseerd worden met meer dan 50 deelnemers. 

Mondiaal staan de Verenigde Staten nog altijd ruim bovenaan met 947 congressen per jaar. Ook Duitsland op plek 2 is geen verrassing te noemen, maar de derde plek van Spanje wel. Als het gaat om de meest populaire congressteden wordt er vaker van stuivertje gewisseld: Parijs staat nu bovenaan, gevolgd door Wenen en Madrid, die laatste stad stond vorig jaar nog 'slechts' op de zevende plek. Vorig jaar stond overigens Barcelona nog bovenaan. De Catalaanse hoofdstad staat nu op 4.

ICCA congressteden

ICCA heeft ook een TOP 20-overzicht gemaakt van de meest populaire bestemmingen en steden:

Dit is de top 20 congreslanden

Qua steden heeft Nederland met Amsterdam, Rotterdam en Maastricht een eigen top 3. De top 20 steden wereldwijd heeft bij de eerste 10 liefst 8 Europese steden, met Parijs als absolute koploper:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.