Na jaren weer uit de rode cijfers: jaarverslag Jaarbeurs toont vertrouwen en perspectief

13-04-2018 - EVENEMENTENLOCATIE - Vandaag heeft Jaarbeurs Utrecht haar geïntegreerde jaarverslag over 2017 gepubliceerd. Jaarbeurs verantwoordt zich in waardecreatie voor de samenleving, klanten, medewerkers en de strategie. Na meerdere verliesgevende jaren heeft Jaarbeurs 2017 met een positief resultaat afgesloten. Dit is het directe gevolg van kostenbesparing en omzetstijging.

Hieraan ten grondslag ligt een nieuw beleid waarin heldere keuzes zijn gemaakt. De omzet is van 111 miljoen naar 115 miljoen gestegen en het bedrijf maakte 6,9 miljoen euro winst. In 2016 was er nog 7,3 miljoen verlies. Dit maakt het financiële fundament van Jaarbeurs weer solide en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.


Strategie
Jaarbeurs heeft de duidelijke ambitie om nationaal, en op termijn ook internationaal, een toonaangevende evenement- en congresorganisatie te worden. Jaarbeurs maakt hiervoor fundamentele keuzes over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan deze missie, brengt daarmee focus aan binnen de organisatie en legt een basis voor groei. Eind 2018 zal de strategie herijkt worden op de ontwikkelingen van markten en de omgeving van Jaarbeurs.

Albert Arp, CEO Jaarbeurs: "De zwarte cijfers zijn fijn, maar ook noodzakelijk. Belangrijkste reden om kosten te verlagen is dat het bijdraagt aan een betere en duurzame klantwaarde. En het is nodig om weer te kunnen investeren in onze medewerkers, digitalisering, ons vastgoed en om weer te innoveren."

Lokaal, samenwerking met de gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht is een belangrijke partner van en voor Jaarbeurs. De locatie van Jaarbeurs, vlak bij het centrum en het Centraal Station, en de economische en maatschappelijke impuls die daar voor alle betrokkenen van uit gaat, is uniek. Jaarbeurs koestert die positie én de relatie – en investeert om deze te versterken. Jaarbeurs en de gemeente Utrecht zijn gelijkwaardige partners met een gelijkgericht doel: bijdragen aan een prettige en duurzame leefomgeving, een goede economie en de populariteit van de stad. De uitbreiding van het Stationsgebied versterkt de propositie van Jaarbeurs. Niet alleen economisch, maar ook mentaal. Want in Utrecht is een positieve vibe aan het ontstaan. De gemeente investeert, bouwt en laat met toenemend zelfvertrouwen zien dat het ambitie heeft. Jaarbeurs is daar deelgenoot en partner in.

Revitaliseren venue
De revitalisering van de venue (het hallencomplex van Jaarbeurs) is een belangrijk onderwerp voor de toekomst. Met bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar voelt Jaarbeurs de verantwoordelijkheid voor een duurzaam Beurskwartier. De samenwerking tussen gemeente Utrecht, architect Winy Maas (MVRDR) en Jaarbeurs ten behoeve van de ontwikkeling van onze venue heeft dan ook als uitgangspunten duurzaamheid, leefbaarheid en populariteit en zal in 2018 nog verder uitgewerkt worden.

Internationaal
Ruim 1/3 van de omzet van Jaarbeurs komt uit buitenlandse activiteiten, met name Azië. Hiermee bevestigt Jaarbeurs dat zij met haar dochteronderneming VNU Exhibitions een niche speler heeft met voldoende schaalgrootte en netwerken om internationaal sterke posities te verwerven. Jaarbeurs wil deze internationale positie dan ook verder verstevigen door als gateway to Asia voor klanten en titels te fungeren (en vice versa).

Geïntegreerde jaarverslag 2017
Het geïntegreerde jaarverslag 2017, inclusief een aantal case studies en downloadmanager, is online beschikbaar op www.jaarbeurs.nl/jaarverslag

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners