Music+Events+Exclusive+BV+failliet
Nieuws

Music Events Exclusive BV failliet

Een gerenommeerde naam uit de eventbranche is failliet. EventBranche.nl belde met Frits Kuijper.

Music Events vierde in 2009 haar 15-jarig bestaan en had grootse plannen. 'We zaten middenin de groei van de diverse salesteams. We gingen van 4 naar 11 man. En nieuwe salesmensen hebben natuurlijk tijd nodig om hun netwerk op te bouwen en hun draai te vinden. In die overschakelingen trof de recessie ons keihard', aldus eigenaar Frits Kuijper. 'Bij het faillissement heeft de curator aangegeven dat er sprake was van kundig bestuur', geeft Kuijper aan om duidelijk te maken dat zijn bedrijf de dupe is van een zeer vervelende samenloop van economische omstandigheden. 

Onderdak collega's
Met onder meer privegeld probeerde Kuijper nog door te zetten. Toen dat ook niet lukte heeft Music Events geprobeerd alles correct af te handelen. 'Mijn collega's heb ik in het voorstadium in kunnen lichten, zodat zij elders onderdak konden vinden.' Het doet Kuijper deugd dat zijn collega's goed terecht zijn gekomen, maar de Brabantse ondernemer geeft wel aan dat hij het 'heel, heel zwaar heeft'. Ex-partner Dagmar Pijnappels blijft overigens geheel buiten schot omdat zij één maand voor het faillissement alles heeft overgedragen aan Kuijper.

Ondertussen was er wel een openstaand bedrag van ruim twee ton ontstaan, waaronder ook facturen van enkele collega's uit de eventbranche. 'Ik heb alle crediteuren persoonlijk gebeld. Wij bestaan 16 jaar, waren altijd een solide bedrijf en hebben rekeningen constant keurig en tijdig betaald. Mede daarom hebben de crediteuren in de telefoongesprekken veel begrip getoond.'

Doorstart
De crediteuren hebben het vertrouwen in Kuijper uitgesproken en moedigen hem zelfs aan om een doorstart te maken. 'Dat moet ik ook doen. Ik ben niet een persoon van kniezen en in een hoekje gaan zitten. De curator heeft al aangegeven dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort.' Op privebasis zette Kuijper afgelopen weekend in opdracht van horecaondernemers al een WK-evenement neer op de Parade in Den Bosch. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.