Museum NEMO krijgt tweede (tentoonstelling- en event) locatie op Marineterrein

17-07-2018 - Wetenschapsmuseum NEMO slaat haar vleugels uit met een nieuwe locatie op het Marineterrein. NEMO ziet de extra locatie, die de Studio gaat heten, als een laboratorium voor nieuwe tentoonstellingen en programma’s. Momenteel worden ook de mogelijkheden verkent om hier evenementen te organiseren.

De opzet van de Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving. De nieuwe locatie ligt recht tegenover NEMO Science Museum, in de laagbouw van gebouw 027.

De Studio zal ruimte bieden om programma’s te maken die een aanvulling vormen op het aanbod in het huidige science museum. NEMO zal daar samen met inhoudelijke partners en met het publiek, op de voor NEMO kenmerkende manier dus laagdrempelig en interactief, nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen. 'De locatie en de programma's die we willen ontwikkelen lenen zich ook goed voor evenementen. Momenteel zitten we in de voorbereidende fase en verkennen we de mogelijkheden', zegt Marloes Mol, Persvoorlichter van het sciencemuseum. Later meer hierover.

Locatie Studio van NEMO op het Marineterrein Amsterdam
De bijna 1400 vierkante meter grote Studio komt in de laagbouw van gebouw 027, recht tegenover het groenkoperen gebouw van het museum. Voor NEMO een unieke kans om dicht bij het museum een ruimte in gebruik te kunnen nemen. Een brug vanaf de pier van de huidige museumlocatie naar het Marineterrein zou een optimale situatie voor het publiek bieden.

NEMO verwacht in de tweede helft van 2019 met de eerste programma’s te starten. Het lopende jaar wordt uitgetrokken om inhoudelijke partners te benaderen, waaronder vanzelfsprekend de community op het Marineterrein zelf, ideeën voor programma’s te bedenken en de ruimte geschikt te maken voor bezoekers. NEMO gaat de entree tot het pand delen met de onderzoekers en studenten van het Amsterdam Institute voor Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute). Zo gaat werken aan de wetenschap en kennisnemen ervan letterlijk door één deur. Beide partijen voeren gesprekken over een mogelijke samenwerking rondom programma’s voor publiek.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Kijk de Gouden Giraffe Award Show terug

Livestream van EventProducent.nl

 

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Libema

  Libéma biedt u vele zakelijke mogelijkheden bij haar ruim twintig locaties door heel Nederland, zoals bij...
 2. Gooiland Events

  Rijksmonument met 17 unieke ruimtes voor 2200 personen in het midden van het land
 3. Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...
 4. Jaarbeurs Media Plaza

  Media Plaza van Jaarbeurs is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 5. De Werkspoorkathedraal

  Industriële evenementenlocatie van maar liefst ± 5.500m2

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners