Ministerie+geeft+antwoord%3A+ook+voor+grote+eventlocaties+geldt+per+1+juni+maximaal+30+per+gebouw
Nieuws

Ministerie geeft antwoord: ook voor grote eventlocaties geldt per 1 juni maximaal 30 per gebouw

EVENEMENTENLOCATIE CORONA - Na de afkondigingen van afgelopen week bleven er nog wat vragen over. Eén daarvan: als bioscopen en theaters 30 per zaal mogen huisvesten, mogen eventlocaties dat dan ook? Nee is het antwoord, na navraag bij het ministerie.

In de afkondiging van bijeenkomsten tot 30 personen werd de term toegankelijke gebouwen gebezigd, dat leverde nogal wat vragen op uit de branche.

Waar staat dat dan voor? We stelden letterlijk de vraag: horen RAI, Jaarbeurs en ArenA daar ook bij?

Ministerie van Justitie en Veiligheid: 'Een publiek toegankelijk gebouw is elk gebouw dat openstaat voor het publiek. Hieronder vallen ook gebouwen als de RAI, Jaarbeurs en ArenA. Voor zover aan deze gebouwen geen beperkingen zijn opgelegd in de noodverordening, geldt dat vanaf 1 juni in dergelijke gebouwen samenkomsten van maximaal 30 personen (exclusief personeel) mogen plaatsvinden, waarbij de personen onderling anderhalve meter afstand moeten houden (tenzij er sprake is van personen die een gezamenlijk huishouden vormen).'

Mag je nou wel of niet georganiseerd samenkomen tot max 30 personen, die vraag geldt voor buiten events, maar ook voor events in de RAI of ArenA) Of is dit alleen voorbehouden aan de genoemde locaties (Theater, bioscoop, poppodium etc)?

Het ministerie vat het samen in drie punten:

  • Voor samenkomsten in de open lucht geldt geen maximum aantal personen. Vergunnings- en meldplichtige evenementen blijven echter ook na 1 juni verboden.
     
  • Voor een specifiek aantal categorieën instellingen wordt een maximum van 30 personen per zaal toegelaten. Dit zijn onder meer bioscopen en theaters.
     
  • Voor overige voor publiek toegankelijke gebouwen geldt een maximum van 30 personen per gebouw.

 

We stelden naar aanleiding van bovenstaande nog 1 dubbelcheck vraag, met de RAI als voorbeeld:

'Ik moet nog 1 dubbelcheck vraag stellen: dus de RAI (als voorbeeld), een beurs/eventgebouw met tig hallen en vele ingangen, mag niet per hal 30 personen huisvesten maar 30 in het hele gebouw?' Het antwoord was even kort als krachtig: 'Exact'.

 

LEES OOK:
>> In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen samenkomen

>> Bijeenkomsten tot en met 30 personen exclusief personeel toegestaan vanaf 1 juni

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.