Minder+festivals+in+2017%2C+wel+18%2C5+miljoen+verwachte+bezoekers
Nieuws

Minder festivals in 2017, wel 18,5 miljoen verwachte bezoekers

PUBLIEKSEVENEMENTEN & FESTIVALS - Onlangs zijn ruim 1100 festivals in Nederland en België weer geactualiseerd voor het culturele adressenbestand AdresData Festival Overzicht 2017, van EM-Cultuur. Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het aantal festivals in Nederland is gedaald ten opzichte van vorig jaar, maar het aantal verwachte bezoekers wel gelijk is gebleven.

Bron: AdresData - EM-Cultuur

Zo zijn er dit jaar 865 festivals in Nederland, ongeveer 100 minder dan vorig jaar. Ondanks dit aantal verwachten deze festivals wel hetzelfde aantal verwachte bezoekers dan vorig jaar; namelijk 18,5 miljoen.

Met 219 festivals is Noord-Holland de provincie met het meeste aantal festivals. Dit komt vooral omdat er alleen al 129 festivals worden georganiseerd in Amsterdam. De hoofdstad verwacht zo’n 2,4 miljoen festivalbezoekers; dit is bijna twee derde van het totaal aantal verwachte festivalbezoekers in de gehele provincie (3,7 miljoen).

Zuid-Holland staat met 136 festivals op de tweede plaats en verwacht dit jaar de meeste bezoekers, namelijk 3,6 miljoen. De conclusie uit het onderzoek: in Zuid-Holland zijn er meer grotere festivals dan in Noord-Holland. Noord-Holland verwacht 3,7 miljoen bezoekers, Noord-Brabant 2,9 miljoen en Gelderland 2 miljoen festival bezoekers.

Ook toont het onderzoek de drukste maanden qua aantal festivals en het aantal bezoekers. Zo is juni met 170 festivals, én 4,3 miljoen bezoekers, de drukste maand. Dit bezoekersaantal is ten opzichte van vorige jaar met 1 miljoen gestegen. Ook augustus is populair met 132 festivals en 3,8 miljoen verwachte bezoekers.

>> Bekijk hier het volledige onderzoek

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.