MindCenter+sluit+de+deuren+en+zoekt+overnamekandidaat+voor+als+het+straks+weer+mag
Nieuws

MindCenter sluit de deuren en zoekt overnamekandidaat voor als het straks weer mag

EVENEMENTENLOCATIE - Het MindCenter in Vianen sluit haar deuren. Dat maakte eigenaar Jeroen van der Sluis vandaag bekend. Van der Sluis besloot om zijn verhaal, overwegingen en uiteindelijke keuze te delen in een open verhaal. Daarmee staat Van der Sluis misschien wel symbool voor veel bedrijven. 'Het pand gaan we verkopen en alle inventaris hopelijk ook.' Een mooie kans voor in de toekomst?

EventBranche.nl heeft besloten het verhaal van Jeroen en Agnes integraal te plaatsen:

Ja, de tijd is gekomen om het ook zakelijk te delen… Agnes en ik hebben vorige week moeten stoppen met ons prachtige MindCenter. Wat een mooi en winstgevend bedrijf hadden we weer opgebouwd. Samen met Margaret en Monique en nog 13 geweldige oproepkrachten. Wat een hecht team. En wat een mooie plek. 

Vanaf mijn 6e begon ik met ondernemen samen met mijn broer Erik. Losliggende lege bier- en frisdrank flesjes inzamelen. Vanaf mijn 12e in de cassettebandjes, vanaf mijn 18e legaal met cd’s en toen 15 jaar een stevig internetbedrijf. Na de verkoop kwam het bijzondere pand leeg en ontstond wellicht wel ons “mooiste” bedrijf: de congreslocatie MindCenter. Niet voor het geld, maar puur vanuit fijne energie opgebouwd tot bijzondere locatie voor vele corporate bedrijven in Nederland. Waar zakelijke mensen even een dag zichzelf mochten zijn en met elkaar de verdieping in gingen. “Other focus, better results” was altijd ons motto. En dat sloeg aan.

Maar goed, toen kwam in maart Corona om de hoek. Eerst dacht ik, ach dat zal wel meevallen, dat is wel even goed voor de wereld. Tijdelijke regels. Over een paar weken weer gewoon verder. Toen gingen de scholen dicht. Ik dacht, even op de tanden bijten, het zal wel erg druk gaan worden in het najaar. De meeste bijeenkomsten werden namelijk uitgesteld. Maar onze minister president dacht daar toch anders over. Toen hij vertelde dat de 1,5 meter regel “het nieuwe normaal” zou worden voelde ik voor het eerst een serieus probleem. Voor een ruimte waar wij normaal 150 personen kunnen hebben, kwamen we nu niet verder dan 26, inclusief spreker. Ons product is juist “verbinden”. Een paar maanden omzet kun je opvangen met reserves, maar helaas geen heel jaar. Toen werd het belangrijk om op tijd de juiste keuzes te maken. Voor ons was er helaas geen andere keus dan het bedrijf netjes stop te zetten, te ontbinden en het hele pand en inboedel “in de koelkast te zetten” voor iemand die het straks wil doorstarten.

Voor ons gevoel waren we net klaar voor de volgende curve. De vernieuwde website af, eindelijk een mooie PDF brochure online. Het zou een mooi en druk jaar worden. Nog nooit heb ik een bedrijf hoeven afbouwen, laat staan stoppen. En dat voelt raar. Heel raar. Sterker nog, een bedrijf opbouwen is relatief easy. Ik denk dat ik dat trucje wel aardig in de vingers heb gekregen. Maar afbouwen en zelfs stoppen is echt even andere koek.

Agnes en ik hebben ook niet meer de energie om volgend jaar zomaar weer “opnieuw” te beginnen. We gunnen dit een ander. Het pand gaan we verkopen en alle inventaris hopelijk ook. Een mooie kans voor een volgende ondernemer denk ik. We buigen, nemen ons verlies en kijken terug op een prachtige tijd. Vorige week was het dan ook de laatste werkweek met z’n vieren in het MindCenter. Agnes en ik kregen bijgaande foto collage van Margaret en Monique. Super om terug te kijken op een bijzondere tijd. Het was niet de gemakkelijkste werkweek zeg maar.

Het motto wat mij als ondernemer nu op de been houd om alles af te ronden is “Crisis, Keuze, Kans”. Ik blijf geloven dat er een crisis nodig is om bepaalde keuzes te maken die we anders niet zouden maken. En dat daaruit weer kansen komen die zonder die keuzes niet zouden ontstaan. Deze quote stond dan ook op ons afscheidscadeau, een prachtige levensboom die we laatst aan al het personeel hebben gegeven. Ik geloof in nieuwe kansen, voor iedereen. 

Tot zover mijn verhaal in deze update van vandaag. Bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze mooie tijd. Wees elke dag dankbaar voor wat er is. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.