4 september 2012

Meinders Catering krijgt Europees keurmerk

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

PARTYCATERING - Contractcateraar Meinders Catering heeft de EG-erkenning sectie VI verworven. Dat betekent dat de Amsterdamse cateraar voldoet aan de eisen die de EU stelt aan de voedselveiligheid in een bedrijf dat vlees verwerkt.

De NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, heeft dat vastgesteld en controleert jaarlijks of de cateraar nog steeds aan de strengen eisen voldoet. In sectie VI van de EG-erkenning zijn verder vooral fabrikanten en slagers opgenomen.

Een EG-erkenning die normaal wordt verstrekt aan fabrikanten en slagers. Wat moet een cateraar daar mee?
Richard Spierenburg, directeur van Meinders Catering: 'De erkenning is bijzonder, omdat wij de eerste Nederlandse contractcateraar zijn met deze erkenning. We bevinden ons in het gezelschap van fabrikanten en slagers. Je zou kunnen zeggen dat we een vliegbrevet hebben gehaald, om op een brommer te mogen rijden. Wij vinden dat brevet belangrijk, omdat we bijna alles in eigen keuken maken, van pure en verse ingrediënten. Wij werken waar mogelijk met onbewerkte producten en kunnen onze klanten de hoogste kwaliteit bieden, juist doordat we alles in eigen hand houden. Dat wij de EG-erkenning binnen hebben gehaald, past dus helemaal bij onze cateringfilosofie. In die filosofie draait het om kwaliteit en verse ingrediënten.'