
Wat zijn voor de afnemer en zijn gast de voordelen van de uitbreiding van de activiteiten tot en met het bakken van brood?
'Ten eerste kan Meinders Catering broodjes en brood volgens de specificaties van de klant maken. Bijvoorbeeld brood en broodjes speciaal voor een bijzondere gelegenheid, zoals een overname, merkintroductie, jubileum of een nieuwe samenwerking. Met brood en broodjes naar eigen ontwerp kan een klant zich ook onderscheiden in de foodservicemarkt. Ten tweede zijn de broodjes en het brood zo vers als alleen mogelijk is als je ze zelf bakt. Ten derde biedt de bakkerij de afnemer meer flexibiliteit. Hij kan kortere tijd vóór aflevering, bestellingen doorgeven of aanpassen. Ten vierde kan Meinders Catering dankzij de eigen bakkerij de kosten beter beheersen, een voordeel dat gedeeld wordt met de klanten.'
Richard Spierenburg, directeur van Meinders Catering over de investering in de nieuwe bakkerij.
'Een paar jaar geleden hebben we besloten dat we alleen nog met verse ingrediënten willen werken en dat we zo veel als mogelijk gerechten volledig in eigen huis maken. Zelf brood bakken past helemaal bij die keuze voor vers en puur. Wij verwachten bovendien veel belangstelling voor de mogelijkheid ‘eigen’ brood en broodjes te ontwerpen en serveren.'
De nieuwe bakkerij bouwt Meinders Catering in zijn pand in Badhoevedorp. In de bakkerij zijn de deegmachines, rijskasten en ovens al geplaatst en een steenoven volgt. Binnenkort gaan twee bakkers en een bakkersknecht er aan de slag.
'We halen de specialisten in huis, want wij zijn en blijven cateraars, ook al beschikken we nu over een eigen bakkerij. Klanten en gasten kunnen om te beginnen van broodjes uit de nieuwe bakkerij genieten, halverwege het jaar verrijken de bakkers het assortiment met authentieke boerenbroden uit de steenoven. De nieuwe bakkerij zal daarnaast onder meer hartige taarten maken.'