MECC+Maastricht+ontvangt+gouden+Green+Key
Nieuws

MECC Maastricht ontvangt gouden Green Key

Het Maastrichts Expositie en Congrescentrum (MECC) heeft op de valreep van 2010 de ‘gouden’ Green Key. Hét internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality branche.

MECC Maastricht geeft zelf aan wat de waarde is van de Green Key: 'Met het behalen van de gouden Green Key wordt bevestigd dat MECC Maastricht in haar bedrijfsvoering optimaal rekening houdt met de gevolgen van haar handelen voor het milieu en de maatschappij. Het Green Key keurmerk werkt tweeledig. Het is een instrument om duurzaam te ondernemen. MECC Maastricht bespaart op energie, kijkt kritisch naar afvalstromen, informeert haar gasten hierover en ook in het personeelsbeleid wordt duurzaamheid een gemeengoed. Zo zorgt de organisatie voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie. Daarnaast biedt MECC Maastricht met de Green Key toeristen en zakelijke bezoekers de gelegenheid te kiezen voor een venue waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering.'

300 Green Keys in Nederland
'Als MECC Maastricht staan we voor innovatie en willen we andere bedrijven inspireren te innoveren, zeker ook op het gebied van milieuzorg en MVO. Het is vanzelfsprekend dat we daarin naar goud streven', aldus René Hanssen, Algemeen Directeur MECC Maastricht.
Wereldwijd zijn er ruim 1200 bedrijven in 18 landen die het Green Key keurmerk mogen voeren. In Nederland is in oktober 2010 het 300e bedrijf gecertificeerd. Daarmee loopt de toeristische en congresmarkt in Nederland voorop ten opzichte van de overige 17 landen die het programma uitvoeren.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.