MECC+Maastricht%3A+11%2C3+mln+euro+omzet%2C+168k+winst
Nieuws

MECC Maastricht: 11,3 mln euro omzet, 168k winst

Met een bruto-omzet van €11,3 mln en een resultaat na belasting van 168K (215K over 2008) kan MECC Maastricht niet geheel ontevreden terugkijken op een bewogen jaar. Zo stelt de locatie zelf.

Met een investering in met name online communicatietools en internationale commerciële slagkracht scherpt MECC Maastricht in 2010 haar propositie aan als internationale congresdestinatie. Met name wordt de claim neergelegd voor de niches in life sciences en cultuur. 'Niet alleen heeft het MECC met medische congressen en bijvoorbeeld TEFAF een uitstekende staat van dienst, ook zal de focus op deze aandachtsgebieden gemeente en provincie helpen in het realiseren van hun doelstellingen', dat maakte directeur René Hanssen samen met de jaarcijfers over 2009 bekend.

Om het positieve resultaat van 168K te behalen zijn er lopende het jaar 2009 door de directie kostenbesparende maatregelen genomen. Ondanks dat als gevolg van de economische crisis ook de beurzen- en evenementenbranche onder druk stond, slaagde MECC Maastricht er zodoende in het resultaat over 2009 met zwarte inkt te schrijven.  René Hanssen: 'De winst is weliswaar bescheiden maar tussen zwart en rood schrijven zit een wereld van verschil. In het laatste geval kom je op de verkeerde lijstjes terecht en dat zou geen blijk geven aan de positieve ontwikkeling die wij doormaken.' Met name in opleiding van personeel en marketingmaterieel is door het Maastrichtse expositie en congrescentrum geïnvesteerd.

'Uitgezonderd TEFAF, zijn de meeste grote en daarmee ook complexe evenementen het best bewaarde geheim van het MECC. We zullen onze introverte communicatiehouding achter ons laten en meer openheid geven over de vaak zeer specifieke en uiterst interessante evenementen en congressen die wij faciliteren. Zeker als je kijkt naar de testimonials die wij ontvangen, zijn we gek als we daar geen gebruik van maken.'

Voor wat betreft het jaar 2010 is een positieve start gemaakt, maar zijn er voor het najaar nog enkele onzekerheden. René Hanssen: 'Veel branches ondervinden nog de naweeën van de crisis. Daar wij met velen van hen zaken doen, raakt dat ons ook. Toch mogen we nu al terugkijken op een uiterst levendig en succesvol eerste kwartaal. Voor de tweede helft van het jaar hebben we nog wel wat uitdagingen te gaan, maar ook hier hebben we nog enkele mooie evenementen in de orderportefeuille.'

>> meer nieuws over evenementenlocaties

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.