29 april 2022

Mauritskazerne thuisbasis voor food events

Door Alain Schepers

Rubrieken

The Next Event staat op 30 mei in het teken van food. Het evenement is te gast in de Mauritskazerne in Ede, het kloppende hart van Food Valley. Inspirerende sprekers laten de mogelijkheden en de trends zien van food in de eventbranche.

In de regio Food Valley (het gebied Ede en Wageningen) wordt hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. De noodzaak om te veranderen wordt met de dag meer voelbaar. In Food Valley werken ondernemers, kennisinstellingen, onderwijs en overheid intensief met elkaar samen. De bundeling van al deze krachten zorgt ervoor dat goede ideeën verder worden gebracht.

De Mauritskazerne is een event venue in Ede waar food in al z’n facetten een hoofdrol speelt. Deze voormalige legerkazerne maakt onderdeel uit van het World Food Center. Het WFC wordt ontwikkeld door de gemeente Ede en een consortium van onroerend goedpartijen. In het WFC kan iedereen straks op totaal verschillende manieren kennismaken met voedsel in de breedste zin van het woord. Experience is daarbij het sleutelwoord.

Met de Mauritskazerne heeft Next Venue een unieke locatie in het WFC. De kazerne ligt vlakbij de A12 en de A30. Het NS-station ligt op twee minuten loopafstand. “Als je een event rondom food wilt organiseren, zou iedereen gelijk aan de Mauritskazerne moeten denken”, aldus Marleen de Kruijff van Next Venue. “Onze locatie is helemaal ingericht op food, met een plenaire ruimte, breakout rooms en een ruimte met food-stalletjes. De kazerne heeft bovendien een speciale keuken, die is ingericht voor opnames en uitzendingen.”

De Mauritskazerne is meer dan alleen een event locatie. De Kruijff: “In het gebouw zijn ook bedrijven gevestigd, die allemaal actief zijn op het gebied van food. Je vindt er bedrijven, variërend van foodbloggers tot agrimanagement. Hier ontstaat nu al een inspirerende plek, waar onverwachte kruisbestuivingen plaats vinden, die de wereld een stukje beter en mooier maken.”

Tijdens The Next Event op maandag 30 mei kun je als opdrachtgever kennismaken met deze inspirerende locatie, waar sprekers als Hans Steenbergen van Food Inspiration je meenemen in de toekomst van ons eten en drinken.