Masters+of+LXRY+rekent+op+60%2E000+bezoekers+en+is+daarmee+grootste+luxury+event
Persberichten

Masters of LXRY rekent op 60.000 bezoekers en is daarmee grootste luxury event

Masters of LXRY is dit jaar officieel de grootste beurs ter wereld op het gebied van luxe producten en ervaringen. Van 12 tot en met 16 december 2019 vindt het evenement in de RAI Amsterdam plaats. Naar verwachting zullen er ruim 60.000 bezoekers komen en zijn er ruim 450 bedrijven op een totale oppervlakte van 50.000 vierkante meters aanwezig. Hiermee laat Masters of LXRY andere luxe beurzen wereldwijd achter zich.

De organisatie kiest in 2019 opnieuw voor Amsterdam vanwege het kosmopolitische karakter van de stad. Zo scoort de stad goed op het vlak van economisch klimaat, trekt het de laatste jaren opvallend veel vijfsterrenhotels aan en floreert de horeca. Uit onderzoek blijkt eveneens dat de schoonheid van de stad de grootste bron van geluk is. Deze Amsterdamse groei sluit naadloos aan op de visie van Masters of LXRY.

Nieuw dit jaar is het thema LOVE. Binnen dit thema is Masters of LXRY een samenwerking aangegaan met de Hartstichting. Aan ruim honderd bekende, creatieve Nederlanders waaronder Piet Paris, Daphne Deckers, Piet Boon, Loes Haverkort, Selwyn Senatori en modefotograafduo Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin is gevraagd een zelf ontworpen cover te maken voor LXRY’s LOVE Magazine. Deze limited edition covers zullen tijdens Masters of LXRY worden geëxposeerd en verkocht in de ‘Walk of Love’ en de gehele opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de Hartstichting. 
 
Ervaring is het nieuwe luxe

Tijdens de 2019 editie van het evenement is er veel aandacht voor live-experiences, waarmee de trend wordt onderbouwt: ervaring is het nieuwe luxe. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om de verschillende merken op een bijzondere manier te ervaren. Zo presenteert Gassan tijdens het vijfdaagse beursfestival de grootste horlogecollectie van Europa, Louwman Exclusive Cars primeurt met de snelste én volledig elektrische auto: de Battista van Automobili Pininfarina. Hiervan is er slechts één ter wereld. Het pop-up sterrenrestaurant M*** brengt 40 Michelinsterren naar Amsterdam, een wereldrecord op Masters of LXRY. Nieuw is ook de levensgrote experience-box van het Koninklijk Concertgebouworkest. In deze box wordt een bezoek aan de Grote Zaal in het Concertgebouw geëvenaard.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.