30 maart 2007

Maîtres en opvolgers verzorgen als dank feestdiner

Rubrieken

Op Landgoed de Wilmersberg in De Lutte vond zondagavond 25 maart een bijzonder diner plaats, dat werd verzorgd door de “Société des Maîtres d’Hôtel” (SMH) in Nederland. De gasten waren uitgenodigd als dank voor de uitverkiezing van Landgoed de Wilmersberg tot “Leerbedrijf van het jaar 2007 Horeca” en de toekenning van de “Paul Fagel Grand Marnier Gastvrijheidprijs 2007”.
Samen met de “eigen” succesvolle leerlingen, vertoonden de Maîtres de klassieke vormen van “préparation à table” met de culinaire creaties van chef-kok Gerard Ketelaar en diens brigade.
Zo konden de gasten zelf ervaren wat het betekent verzorgd te worden door jonge professionals, die opgeleid zijn in het beste leerbedrijf van Nederland.

De organisatie van deze avond stond onder leiding van oberkelner Wouter Lagerwaard en Dick Noteboom, Maître d’Hôtel van Landgoed de Wilmersberg en tevens voorzitter van de SMH. “Ik vond het een bijzondere ervaring, dat we dit diner een feestelijk tintje konden geven. Onze eigen leerlingen, die ons mede tot prijswinnaar hebben gemaakt, hebben we een rol gegeven. Zo konden de beste maîtres en hun toekomstige opvolgers samenwerken met een fantastisch resultaat“, aldus Dick Noteboom.

Lees ook: