Op Landgoed de Wilmersberg in De Lutte vond zondagavond
25 maart een bijzonder diner plaats, dat werd verzorgd door de “Société des
Maîtres d’Hôtel” (SMH) in Nederland. De gasten waren uitgenodigd als dank voor
de uitverkiezing van Landgoed de Wilmersberg tot “Leerbedrijf van het jaar 2007
Horeca” en de toekenning van de “Paul Fagel Grand Marnier Gastvrijheidprijs
2007”.
Samen met de “eigen” succesvolle leerlingen, vertoonden
de Maîtres de klassieke vormen van “préparation à table” met de culinaire
creaties van chef-kok Gerard Ketelaar en diens brigade.
Zo konden de gasten zelf ervaren wat het betekent verzorgd te worden door jonge professionals, die opgeleid zijn in het beste leerbedrijf van Nederland.
Zo konden de gasten zelf ervaren wat het betekent verzorgd te worden door jonge professionals, die opgeleid zijn in het beste leerbedrijf van Nederland.
De organisatie van deze avond stond onder leiding van oberkelner Wouter
Lagerwaard en Dick Noteboom, Maître d’Hôtel van Landgoed de Wilmersberg en tevens voorzitter van de SMH. “Ik vond
het een bijzondere ervaring, dat we dit diner een feestelijk tintje konden
geven. Onze eigen leerlingen, die ons mede tot prijswinnaar hebben gemaakt,
hebben we een rol gegeven. Zo konden de beste maîtres en hun toekomstige
opvolgers samenwerken met een fantastisch resultaat“, aldus Dick
Noteboom.
Lees ook: