28 augustus 2013

Maison van den Boer realiseert pop-up restaurant op 32 meter hoogte

Door Lieke Hogenkamp

Rubrieken

PARTYCATERING - Maison van den Boer heeft verregaande plannen voor de realisatie van een pop-up restaurant op de bovenste verdieping van de graansilo op het voormalig CHV-complex aan de Noordkade in Veghel.

De bovenste etage en het dakterras van dit Rijksmonument zijn geschikt voor een horeca-bestemming met uitzicht over de regio. De silo is in 1915 ontworpen door architect Jan Gerko Wiebenga, die ook de monumentale Van Nellefabriek in Rotterdam ontwierp.

Ontwikkelaar/initiatiefnemer Van de Ven en Maison van den Boer hebben onderling de intentie uitgesproken om dit restaurant op 1 november a.s. te openen. Het restaurant zal dienst doen als trekpleister voor de locatie met een aantrekkelijk culinair product, voor een brede doelgroep.

Maison van den Boer beschouwt het tijdelijke restaurant op 32 meter hoogte als pilot-concept en draagt hiermee bij aan de aantrekkelijkheid van Veghel als voedingsstad. Mogelijk krijgt het restaurant bij succes een permanent karakter. Tevens zal de locatie als proeflokaal fungeren voor de foodconcepten van de Veghelse partycateraar.