Luxor+Theater+verkozen+tot+beste+theater+van+2010
Nieuws

Luxor Theater verkozen tot beste theater van 2010

De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) heeft de ‘Theater van het jaar’ prijs 2010 toegekend aan het nieuwe en oude Luxor Theater. Ook Luxor Events laat steeds meer en meer van zich horen.

Luxor Theater heeft daarmee de primeur, want het is voor het eerst dat deze prijs werd uitgereikt. Het theater dat volgens de zeventien leden van de VVTP het achterliggende jaar het beste scoort op een aantal criteria, kreeg de prijs overhandigd. Daarbij staat liefde en passie voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit centraal. Rob Wiegman, directeur van de Rotterdamse theaters, nam de prijs in ontvangst uit handen van Erwin van Lambaart (voorzitter van de VVTP). Andere genomineerden waren Chassé Theater (Breda), de Goudse Schouwburg (Gouda), de Koninklijke Schouwburg (Den Haag), en de Oosterpoort/Stadsschouwburg (Groningen).

Alle theaters werden beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. Luxor werd door jury geroemd om de kwaliteit en flexibiliteit.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.