Locaties RIVM-proof: Theater Amsterdam ideaal voor hybride en 1,5 meter evenementen

18-06-2020 - Zoals alle locaties in de branche werd ook Theater Amsterdam gedwongen na te denken over haar manier om op veilige en verantwoorde wijze invulling te geven aan toekomstige evenementen. En wat bleek? De locatie met haar grote theaterzaal en backstage area (Black Box), haar enorme projectiescherm in de zaal, de routing van en naar de verschillende ruimtes en het 400 m2 buitenterras aan het IJ blijkt ineens heel erg geschikt voor hybride en 1,5m evenementen.

Theater Amsterdam was destijds voor de theaterproductie ‘ANNE’ gebouwd en ingericht voor 1100 bezoekers, inclusief een ruime Foyer en restaurant gedeelte, twee lange bars om alle gasten tijdens pauzes snel van een drankje te kunnen voorzien en grootse sanitaire voorzieningen met aparte in- en uitgang. Deze set-up is nu heel geschikt om gasten veilig te faciliteren en tegelijkertijd goede service en gastvrijheid te kunnen blijven bieden.

Ideaal voor 100 tot 200 gasten
Tot voor kort richtte Theater Amsterdam, dat zich sinds het stoppen van de theaterproductie 5 jaar geleden heeft ontwikkeld tot een full service eventlocatie, zich op events met een ondergrens van circa 350 gasten, mede vanwege de grote zaalcapaciteit. Maar nu, met het in acht nemen van 1,5 meter voor zowel zitplekken als looppaden, blijkt  de zaal ineens uitermate geschikt voor 100 – 200 gasten (met een maximum van 271 stoelen).

Hygiëne en ventilatie
Daarbij is de luchtventilatie in het gehele pand ook nog eens uitstekend op orde (er wordt geen lucht gerecirculeerd, schone lucht wordt van buiten ingeblazen, ‘oude’ lucht uitgeblazen en voor de airco wordt vocht onttrokken), in combinatie met de hoogte van het plafond van 15 meter wordt de verspreiding via aerosols tot een minimum beperkt en kunnen gasten en crew zich veilig bewegen in Theater Amsterdam.

Hybride set-up in huis
Het enorme scherm van 10 x 50 meter was altijd al een perfecte manier om impact te maken op uw publiek. Voor congressen, productpresentaties, shows en feestavonden was dit dé manier om een boodschap over te brengen of de aanvang van een spetterend feest aan te kondigen. 

Maar nu, met de hybride events als nieuwe werkelijkheid, blijkt het scherm met 500m2 oppervlakte een fantastische manier om een groot aantal livestream deelnemers te tonen via Videotooling en de spreker hiermee het gevoel te geven zich tussen de deelnemers te begeven.  

Routing en executie
Met behulp van Boozed, een van onze prefered styling partners, hebben we de volledige routing van een fictief event doorgedacht: registratie, garderobe, koffie ontvangst, placering, lunch of borrel en vertrek. Door het uit te tekenen wordt duidelijk hoe uitdagend het is om voor +100 personen een 1,5 routing te stroomlijnen. Daarbij zal altijd een zekere verantwoordelijkheid bij de gast zelf liggen, maar als locatie kunnen we dankzij de aanwezige ruimte in Theater Amsterdam, verschillende  in- en uitgangen en heldere signing een veilig event garanderen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 2. Coby Verhuur BV

  Coby Verhuur verzorgt de volledige invulling van uw evenement m.b.t. meubilair en tapijt. Inclusief advies, verhuur,...
 3. Jaarbeurs Congressen

  Jaarbeurs Congressen van is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 4. Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...
 5. Olympisch Stadion Amsterdam

  Het Olympisch Stadion in Amsterdam is hét icoon van de Nederlandse Olympische sport en daarmee de juiste plek voor...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners