
Huibert en Kira zijn geen nieuwkomers in de evenementenwereld. De afgelopen twintig jaar werkten ze mee aan grote festivals als Defqon.1, Mysteryland en King’s Land. Daar ontwikkelden ze een neus voor gastvrijheid en beleving. Toch bleef er altijd een wens knagen: een eigen plek creëren waar werk, recreatie en educatie samensmelten - op een plek omringd door groen.
Huibert: ‘Tijdens onze jaarlijkse tripjes stelden we onszelf altijd de vraag: doen we nog wat we écht willen en gelukkig van worden? Het antwoord klonk vorig jaar ineens anders. We moesten deze stap nú zetten.’ En zo geschiedde. Binnen een paar maanden lag - met de hulp van investeerders en een crowdfunding - de sleutel van een oude boerderij in hun handen. Leuk detail: het koppel ontdekte het terrein tijdens hun eigen zoektocht naar een trouwlocatie. ‘Nadat we het terrein bezochten, zei ik tegen zowel Kira als de eigenaar dat ik het wilde kopen.’
Tussen stad en natuur
Le Farm is geen standaard evenementenlocatie. Op de grens tussen het pittoreske Delft en metropolitaans Rotterdam bevind je je ineens midden in de natuur. Zoals de naam al doet vermoeden is de sfeer rauw en groen, maar er is ook oog voor verfijning en comfort. Van een ruime parkeergelegenheid (70 auto’s en verder uit te breiden) tot alle moderne faciliteiten die je maar kunt wensen voor je (zakelijke) evenement. Huibert: ‘We wilden een plek maken voor verfijnde avonturiers. Je zit midden in de natuur, maar alles is goed geregeld. Dat maakt het aantrekkelijk voor bedrijven die iets anders willen dan een standaard vergaderzaal. En onze koffie is ook uitstekend!’
Op Le Farm is het festival-DNA nog duidelijk voelbaar. Het terrein bestaat uit verschillende ‘areas’ die apart of samen te huur zijn. Uitgebreid vergaderen, diners, herdenkingen, creatieve teambuildingsdagen en brainstormsessies - zo goed als alles is er mogelijk. En met een indrukwekkende capaciteit tot 1.860 personen kun je er ook terecht voor grootschalige bedrijfsfeesten en congrestivals. Huibert: ‘Voor de catering werken we samen met chef Rokus, bekend van restaurants Smokey Goodness en Black Smoke in Rotterdam. Maar de insteek blijft flexibel. Wie liever een andere cateraar meebrengt, krijgt daar alle ruimte voor.’
Pay it forward à la Le Farm
Huibert en Kira’s droom stopt niet bij het ontwikkelen van een eigen eventlocatie. Huibert: ‘We willen meer zijn dan alleen een plek waar mensen samenkomen. Le Farm is ook een leeromgeving waar creativiteit en ondernemerschap worden gestimuleerd. Zo ontvangen we jaarlijks zo’n 200 studenten via studentenverenigingen en opleidingen, die meewerken aan de ontwikkeling van Le Farm en tegelijkertijd leren over evenementen, hospitality en productie. Jong talent krijgt hier letterlijk de ruimte om eigen concepten te bedenken én uit te voeren. Zo werd onlangs een bigband-dinershow op het grasveld gerealiseerd; een idee van een jonge ondernemer in spe.’
Onophoudelijk in ontwikkeling
Hoewel Le Farm nu al volop draait, wordt er dagelijks ook hard gebouwd aan de toekomst. Huibert: ‘We hadden onszelf vier jaar de tijd gegeven om rustig een terrein te vinden en te kopen en uiteindelijk waren er maar vier maanden voor nodig. Afgelopen lente gingen we open en er liggen nog een hoop ideeën op stapel. Dus we runnen nu de locatie én voeren tegelijk verbouwingen uit, zonder dat gasten daar iets van merken. We houden van aanpoten! Die mentaliteit komt rechtstreeks uit de festivalwereld, waar we soms in een paar dagen tijd complete dorpen uit de grond stampten.’ Le Farm’s toekomstplannen zijn ambitieus: er komen nog een B&B, groepsaccommodatie, bruidssuite en zelfs een grote zwemvijver bij. Huibert: ‘Maar de focus ligt nu vooral op de zakelijke markt. Ik zie veel potentie in de doordeweekse invulling met vergaderingen, teambuilding en bedrijfsfeesten. We willen ruimte creëren voor verbinding in een groene setting – ook zakelijk.’
Een boardmeeting in boerderijsetting of een teambuilding in glampingstijl? Bij Le Farm wordt het werkelijkheid. En dat op steenworpafstand van Delft én Rotterdam.