LIVE: Corona maatregelen en de gevolgen voor de eventbranche: 'Geen tijd voor teambuilding of bedrijfsuitjes'

28-09-2020 - CORONA MAATREGELEN - EventBranche.nl volgt de nieuwe maatregelen die maandag 28 september 2020 worden afgekondigd. 'Het aantal besmettingen lopen zo snel op dat we achter het virus aan lopen. De maatregelen zijn bedoeld om weer voor het virus uit te lopen', aldus minister president Rutte. Volg het hier live: 'Het is even geen tijd voor teambuilding of bedrijfsuitjes', aldus de minister president.

19.26 uur
'Het rivm heeft altijd gezegd dat goede ventilatie van belang is, dat gaat de verspreiding tegen. Het hoort ook bij de adviezen: voorwaarden, goed gebruik maken. Er is zeker aandacht voor ventilatie.

19.25 uur
Thuiswerken gaan we niet afdwingen, maar als er serieuze besmettingen plaatsvinden kunnen we bedrijven sluiten

19.21 uur
'Deze maatregelen zijn als pakket doorgerekend, inclusief het feit dat niet iedereen zich aan de maatregelen houdt, dan is het verstandig om nu weer landelijke maatregelen af te kondigen.

19.19 uur
Mondkapjes: aantal besmettingen in de drie grote steden lopen zo snel op, laten we in de winkels in ieder geval met mondkapje adviseren. Het is nu zo ernstig dat we het moeten proberen en intussen vragen we aan het OMT breng ons advies uit. Het heeft enig effect, daarom gebruikten we het al in het OV, maar het probleem met de mondkapjes: 'it won't do the big trick'

19.18 uur
Effecten worden verwacht over 10 dagen tot twee weken. Als het niet werkt, gaan we kijken naar nog zwaardere maatregelen.

19.17 uur
Als winkel of cafe heb je de verantwoordelijkheid, maar dat geldt voor bezoekers als persoon ook: leef het na. Pas daarna is het reden tot ingrijpen. Die zullen niet aarzelen om het te doen, maar beter is om dat moment te voorkomen. Wij zijn het zelf die bepalen of we het virus er onder krijgen.

19.16 uur
Tegen ondernemers zeg ik: het gaat om de optelsom der dingen. Er is niet 1 sector of 1 maatregelen om weer voor dit virus uit te komen. Het laten oplaaien van dit virus heeft nog grotere gevolgen. We gaan opnieuw in gesprek met de bonden voor werknemers en werkgevers.

19.15 uur
Registratie verplicht voor alle contactberoepen en gaan kijken of dat op andere plekken ook gaat gelden, bijvoorbeeld in gemeentehuizen.

19.14 uur
Komende drie weken alle sport zonder publiek. We kunnen blijven sporten, ook in team verband. De sportkantines gaan dicht.

19.13 uur
Horeca sluit om 22.00 uur. We proberen daarmee alcoholische contacten te voorkomen.

19.12 uur
Doorstroomlocaties: winkels, musea, bibliotheken, attractieparken, dierentuinen. Voor deze locaties bepaalt veiligheidsregio, behalve detailhandel (die moeten verplicht deurbeleid om 1,5 meter afstand te kunnen houden, met in de grote steden advies voor mondkapje. Winkeliers mogen klanten zonder kapje weigeren)

19.12 uur
Activiteiten buiten 40, binnen 30. Gezelschappen niet groter dan 4 personen: niet meer dan vier vrienden op terras of restaurant. En thuis niet meer dan 3 gasten ontvangen, dat was zes gasten. Uitzonderingen op de groepsgrootte: onderwijs, strikt noodzakelijke werkbijeenkomsten, kerken en demonstraties. Bij locaties met groot cultureel belang: uitzonderingen mogelijk

19.11 uur
Geen teambuildingsuitjes en bedrijfsuitjes

19.11 uur
Aangescherpt: werk thuis tenzij het niet anders kan.

19.11 uur
Basisregels: 1,5 meter afstand, houd afstand, was je handen stuk, nies hoest in elleboog, blijf thuis bij klachten

19.10 uur
'We doen ons best, maar het virus doet het beter. We moeten dus nu ingrijpen en onze vrijheden te beperken om ze niet te hoeven inleveren. De maatregelen krijgen het virus er niet onder, dat doen wij, ons gedrag gaat het verschil maken.'

19.09 uur
Het aantal sociale contacten willen we beperken. Groepsgrootten moet kleiner worden om het virus af te kunnen remmen. Daarom blijven de maatregelen drie weken landelijk gelden. Slagen we daar niet in dan zijn hardere maatregelen nodig, vergelijkbaar met het voorjaar.

19.07 uur
'Een overbelaste zorg raakt ons allemaal. Het reproductiegetal van 1,3 moet met deze maatregelen weer onder de 1 zien te komen.' 

19.04 uur
'Dweilen met de kraan open, dat zien we terug in de cijfers, onderaan de streep is het niet goed genoeg. Het virus is met een opmars bezig: van iedere 170 mensen die je tegenkomt kan er 1 je aansteken. Over ruim een week verwachten we een stijging te zien naar 5000 mensen per dag. 

19.02 uur
'We steunen de zorg en de economie het beste door de maatregelen op te volgen', Hugo de Jonge.

19.01 uur
Vanaf morgen 18.00 uur gaan er nieuwe landelijke maatregelen in:

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners