Letsgoactive signaleert trend: ludieke trainingen op evenementen

21-09-2010 - Trainingsbureau Letsgoactive ziet een trend in het feit dat het steeds vaker door bedrijven en overheidsinstanties ingeschakeld wordt om een deel van een personeelsevenement in te vullen middels een ludieke training of teamsessie.

Letsgoactive heeft haar aanbod hier ook op aangepast. Zo kan het bureau voor trainingen en teambuilding uit Zoetermeer programma's verzorgen van een aantal uur tot een volledige dag waarbij de deelnemers intensief met een trainingsonderwerp aan de slag gaan, bijvoorbeeld klantgerichtheid of samenwerken.

Ludiek en inhoud
'De werkvormen zijn ludiek en laagdrempelig. Bijvoorbeeld een debatwedstrijd, een creatieve presentatie of een ‘Ren je Rot’ wedstrijd. Het bureau begeleidt de activiteiten met ervaren trainers, zodat waar mogelijk en wenselijk inhoudelijk verder op het onderwerp kan worden ingegaan.'
 

Toename
Zo ontstaat een combinatie van een personeelsevenement met bewustwording op het gebied van het gewenste thema. Letsgoactive verwacht het komende jaar een verdere toename van het combineren van fun en een serieus thema tijdens personeelsevenementen en werkt aan een verdere ontwikkeling van haar aanbod
op dit gebied.
 

2 Reacties

Eerlijk,

gezegd heb ik het idee dat hier sprake is van "zelfvolvullende professionaliteit". Sterker nog, er is m.i. geen sprake van een trend. Al vanaf halverwege de jaren negentig(!) zijn organisaties bezig om doelgericht hun evenementen in te richten met leer- en ontwikkelelementen. Van de gedragsmatige integratie van actieve werkvormen in evenementen hebben diverse bureaus als jaren lang hun vak gemaakt (o.a. Outing Holland/ More balls than most/ etc..) Niets trend, gewoon bewezen krachtige interventies. Voor organisaties die de (trainings- en evnementen-)markt niet kennen wellicht goed om onderstaand boekje eens te bestellen. Leerzaam ;-)

"Transfer of training bij actieve werkvormen" van auteur Guido van de Wiel

Maaike
maaike @ 21-09-2010 17:05 uur
Maar dit is toch wel zodanig nieuw dat ik van die door jouw genoemde bureaus nooit letterlijk iets hoor hoe zij dan daadwerkelijk hun evenementen inrichten.
M.a.w....leuk dat jij dat weet maar voor veel bezoekers (secretaresses, communicatiemedewerkers, productmanagers, marketeers)van deze site KAN dit wel degelijk als zeer vernieuwend overkomen. Ik weet ook de laatste trends niet op het gebied van evenementen techniek maar als gebruiker kan ik iets als zeer vernieuwend ervaren als ik er nog nooit mee in aanraking ben geweest. De eventbranche is namelijk zeer vernieuwend maar de vertaalslag naar potenti"le opdrachtgevers laat veel te wensen over. Leuk boek trouwens!
webmaster d @ 21-09-2010 21:49 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 2. Markant Outdoorcentrum

  Een Bedrijfsfestival of sportief evenement bij Markant Outdoorcentrum. Kom gegarandeerd met mooie verhalen thuis!
 3. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. Van Overbeek Sanitair

  Leverancier van mobiele sanitaire oplossingen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners