LET+OP%3A+TVL+aangevraagd+voor+Q3+2020%3F+Bevestig+jouw+omzet+voor+1+april+en+voorkom+terugbetaling
Nieuws

LET OP: TVL aangevraagd voor Q3 2020? Bevestig jouw omzet voor 1 april en voorkom terugbetaling

EVENEMENTEN CORONA TVL - Heeft jouw bedrijf TVL aangevraagd en ontvangen voor de periode juni tot en met september 2020? Dan is het van het grootste belang om voor 1 april de werkelijke omzet en dus het exacte omzetverlies door te geven. Doet jouw eventbedrijf dat niet voor 1 april dan moet de ontvangen subsidie terugbetaald worden. Let op, het gaat hier dus om de TVL van Q3 2020.

Dit is de tekst van de mail die momenteel rondgaat, ook naar bedrijven in de eventbranche en geldt natuurlijk alleen voor bedrijven die de exacte omzet over die periode nog niet hebben doorgegeven:

'U ontving een voorschot van de Tegemoetkoming Vaste Lasten op basis van een schatting van uw omzet in de periode juni tot en met september 2020. Wij willen u er graag op attenderen dat we nog geen reactie hebben ontvangen op onze uitnodiging om uw werkelijke omzet door te geven om het definitieve subsidiebedrag te bepalen. We vragen u dit voor 1 april 2021 alsnog te doen. Zo voorkomt u dat u de ontvangen subsidie moet terugbetalen.' 

Hoe geeft u uw werkelijke omzet door?

• Ga naar //mijn.rvo.nl/tvl

• Kies voor Aanvraag TVL jun-sep 2020, beheren

• Log in met e-Herkenning of DigiD

• Open in uw aanvraag de taak ‘Vaststelling indienen’

Lukt het niet? Neem contact met ons op via 088 042 25 00 of de livechat op //www.rvo.nl/tvl.

Het vervolg

  • U ontvangt zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar u recht op heeft. Als u geld ontvangt, staat dit bedrag vervolgens binnen 5 werkdagen op uw rekening.
  • Is het omzetverlies hoger dan uw opgegeven schatting, dan ontvangt u een hogere subsidie. Uw maximum staat in de beschikkingsbrief (deze vindt u als download op //mijn.rvo.nl/tvl bij Berichten en documenten).
  • Is het omzetverlies gelijk aan uw schatting, dan ontvangt u de laatste 20% van de subsidie. Bij een lager omzetverlies ontvangt u minder dan 20% of kan het zijn dat u subsidie moet terugbetalen. Als het bedrag minder dan € 500 is, hoeft u het niet terug te betalen.


'Wij beseffen heel goed dat het een hele zware periode is voor veel ondernemingen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het terugbetalen in deze moeilijke omstandigheden niet in één keer lukt en dat u hier meer tijd voor nodig heeft. Daarom kunt u bij ons een ruime betalingsregeling afspreken als u dit nodig heeft. U vindt hierover informatie in het definitieve besluit op uw vaststelling', aldus de mail van RVO.nl.
 Meer informatie

Heeft u vragen? Bekijk dan de informatie op //www.rvo.nl/tvl of gebruik de livechat. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar: 088 042 25 00. Informatie over andere regelingen staat op //rijksoverheid.nl/financiële-regelingen.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.