Laatste+event+voor+tijdelijke+event+lockdown%3F+Afscheid+van+directeur+in+een+parkeergarage
Nieuws

Laatste event voor tijdelijke event lockdown? Afscheid van directeur in een parkeergarage

EVENEMENTENBUREAU CONCEPTONTWIKKELING - Het was misschien wel het laatste live event voor de lockdown: het afscheid van Guido Dierick als directeur van chipmaker NXP. En natuurlijk had dit evenement ook al te maken met strenge maatregelen, maar het mocht nog wel. Dus nam Dierick afscheid in een parkeergarage, waar bijna 200 auto's in een rij de receptie tot een bizar plaatje maakten...

EventBranche.nl sprak met organisator Lei Willems van BYLEI. Willems nam ons mee door het laatste event voor de lockdown:

'Directeur Guido Dierick (NXP) werd in de middag al geridderd, in aanwezigheid van de burgemeester van Eindhoven. Tijdens een laatste town-meeting werd er nog één keer een toost uitgebracht en ging de directeur met zijn familie naar de parkeergarage van zijn bedrijf', aldus Willems. 

In een compleet schoongeblazen en aangeklede parkeergarage vond vervolgens de Drive Thru Thank You Guido plaats. In 200 auto's kwamen medewerkers, relaties en vrienden op het event af. In 2,5 uur passeerden ze allemaal de scheidend directeur. Toiletdame Janine nam met een glimlach bij de entree de triage van alle bezoekers, inclusief instructies, handgel, mondkapje en een drankenkaart.

Willems: 'Tijdens de rit konden de gasten van de (alcoholvrije) drankenkaart hippe frisdranken, alcoholvrije bieren, diverse fruitwaters en alcoholvrije gin tonics bestellen en werden veilig uitgereikt in de auto's. Op vier etages waren Drinktrucks ingericht, waarbij gasten ook een hapje aangeboden kregen. Makkelijk te eten bites voor in de auto. Onderweg waren enkele demo’s van instanties waar Dierick bij betrokken was. Zoals bijvoorbeeld de Brabantse Dag, maar ook de diverse zonne-energieauto’s waarvan NXP een belangrijke partner is.'

'Op de zesde etage stond de familie met enkele mensen uit de organisatie. De gasten in een auto (de mensen in één auto, hoorden bij elkaar of hadden een zakelijke ‘bubbel’) reden langs, stopten en met een hengelmicrofoon gaven ze een korte felicitatie aan de directeur en soms aan de familie. Cadeaus werden aangenomen en de auto reed verder, terug naar beneden. Wat verder uniek was, was de radio-uitzending. Middels een unieke tijdelijke radiofrequentie konden alle gasten in hun auto afstemmen op deze frequentie en onderweg alle gesprekken, toespraken en optredens volgen, afgewisseld met muziek van de DJ. Echt gaaf en uniek aanvullend, zeker als je staat te wachten', aldus organisator Willems. Beneden aangekomen werd het drink/ food afval weer aangenomen en kregen de gasten nog een gepersonaliseerd waterflesje voor onderweg.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.