La Vie Catering failliet verklaard

18-10-2010 - Dat cateringsector het erg zwaar heeft, was al enige tijd bekend. Eerder deze week meldde MissetCatering en EventBranche.nl al over het zware weer waar La Vie Catering in terecht was gekomen. Vlak voor het weekeinde is er voor La Vie een faillissement aangevraagd.

Vrijdagochtend is voor de rechter in Arnhem het faillissement van La Vie uitgesproken. Het partycateringbedrijf uit Nijmegen had al enige tijd zware financiële problemen. Eigenaar Gerard Kerkhoff is ‘half dood’, dat is te lezen op Misset Catering.

Het vakblad voor cateraars sprak kort met Kerkhoff: ‘Het is heel raar om na 21 jaar dit bedrijf te hebben geleid nu het faillissement aan te moeten vragen. Ik heb een half dood ervaring’, zegt Kerkhoff tegen Misset Catering. Volgens hem is de reden van het bankroet van zijn onderneming simpel: ‘We hebben de recessie niet overleefd’, laat Kerkhoff aan Misset Catering weten.

35 man
Volgens Kerkhoff zijn zijn andere bv’s La vie en rouge (het Nijmeegse restaurant dat onlangs ook haar deuren sloot) en Keizer Karel Catering buiten schot gebleven. Het personeel zit al thuis. ‘Het gaat om zo’n 35 man.’

De lopende opdrachten worden volgens Kerkhoff uitgevoerd door collega cateraars. La Vie draaide in 2008 naar eigen zeggen 10,8 miljoen euro omzet, dat daalde vorig jaar naar acht miljoen. En dit jaar was er wel omzet, maar waren de marges bijna nihil. De wens van de La Vie-eigenaar is om een doorstart te maken,

Bron: Misset Catering

8 Reacties

Vreemd en ook wel sneu dat NIEMAND een reactie plaatst. Ik was best een beetje ontdaan door dit trieste nieuws, gun Gerard K.van La Vie Catering absoluut een doorstart!
Ellen van Ree @ 18-10-2010 13:44 uur
Nou ja, nog niet gereageerd....'t staat nog niet zo lang op de site. 't gonsde al een tijdje. Daar heb ik toen wél op gereageerd. Ik ben erg van slag. had dit NIET verwacht. Wij zijn ook een cateraar. Vorig jaar dramatisch jaar gedraaid en nu krabbelen we overeind. Het lijkt de goede kant op te gaan. Bij vorige werkgever is het fout gegaan, dus ik weet hoe het is, een faillissement, dat wens ik niemand toe.

Gerard, veel sterkte en daarna weer succes!!!!
Collega (Amsterdamse) Cateraar @ 18-10-2010 14:25 uur
Ellen, de reacties stonden al bij een eerder bericht:
eventbranche.nl/nieuws/catering/partycateraar-la-vie-in-zwaar-weer-5544.html
sjoerd @ 18-10-2010 15:18 uur
Heb enige tijd geleden het prachtige bedrijf nog bezocht. Eeuwig zonde! Gerard, veel sterkte en succes met je mogelijke doorstart.
Mark Wichmann @ 18-10-2010 18:57 uur
Jammer dat weer zo'n mooi bedrijf moet omvallen in deze moeilijke tijd.
Bakker-verhuur.nl @ 19-10-2010 12:12 uur
ik hoorde dat hij ook opgepakt is samen met de schouwburg directeur in Nijmegen!
Niels @ 19-10-2010 16:51 uur
Ja, is inderdaad vervelend. Vooral voor het personeel, want die zijn altijd de dupe.

Ik heb er ook gewerkt en ik ga vanaf komende week bij Flexter horeca aan de gang. Wil niets meer te maken hebben met die faillisementen...
David @ 19-10-2010 17:05 uur
Gerard dit is echt triest. Voor mij was jij en de orgnaisatie het mooiste en het fijnste bedrijf waar ik tijdens mijn 21 jaar in de horeca en evenementenbranche mee heb gemaakt. Ik denk nog vaak terug aan die goede tijd in Beuningen en Buurmalsen. Ik heb veel van je geleerd. Sterkte, succes en van mij mag je een tweede kans krijgen
Hans van Schijndel @ 22-10-2010 21:16 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 2. Grill`nSmoke BBQ Catering

  Gewapend met houtgestookte XXL BBQ smokers bereidt Grill’nSmoke de mooiste BBQ-gerechten op evenementen,...
 3. The Food Line-up

  Er is een revolutie gaande in event-catering. Niet 1 cateraar maar een line-up van meerdere gepassioneerde chefs en...
 4. Food Jazz & DJ's

  Food Jazz & Dj's is een culinair evenementenbureau dat opvalt door haar creatieve en ongedwongen manier van koken en...
 5. Next Kitchen Catering

  Next Kitchen is een innovatief en flexibel cateringbedrijf uit Utrecht dat met...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners